Hızlı CH32V'lerde dikkat

meke

Üye
Bir süredir STM32 lerden RISC-V'e geçiş içindeyim. Fenada gitmiyor. Keyfli olduğunu bile diyebilirim.
Yeni bir projede CH32V303 kullanıyorum. 256kB Flash / 64kB SRAM / 144MHz / 0.90 USD @ 1.000 pcs.
Çalışmalarım yine yolunda ilerlerken, 2 gün önce alt yapı o kadar ilerlemişdi ki, artık cihazı IDE ve Debugger olmadan açabilme seviyesine gelmişdim.
Ve ... tık yok.
Debugger ile düzgün çalışıyor, kendi başına ancak bir hard-reset verdiğimde açılıyordu.
Epey bir süründükten ve panikledikten sonra farkına vardım ki, 144MHz nedeniyle bazı komutlar sonrası bir saygı duruşuna gerek varmış.

C++:
RCC_APB1PeriphClockCmd(RCC_APB1Periph_SPI2, ENABLE);
DelayCycles(20);       // olmazsa olmaz
SPI_I2S_DeInit(SPI2);  // olmazsa olmaz

Daha evvelki projelerimde kullandığım CH32'lerde bu sorunu yaşamiyordum. Ama onların clock hızı 48MHz idi.

aslında stm32'de de bu var. HAL kütüphanesi arka planda bu gecikmeleri sağlıyor. genelde delay ile değil de gerekli konfigürasyonun hazır olup olmadığına bir bit test ile bakıyor.

Bir üye kullandığım CH32V303RCT6 nerden aldım diye sordu. Belki başkalarınıda ilgilendirebilir düşüncesiyle burdan cevaplıyorum.
Komponent olsun, prototip için PCB olsun: yıllardır çalıştığımız tedarikci şirket Chip-San / Tamer Bey
Yukarda ki fiyatı yanlış belirtmişim; doğrusu 0,98 USD +KDV @ 1.000 pcs.

Diğer 2 proje için CH32V006F8P6 kullandık
Onun fiyatı: 0,15USD +KDV @ 1.000 pcs.
Bu MCU ile tek şikayetim: datasheet de belirtilen stanby current-consumption değerlere birak yaklaşmayı, uzaktan bile selam veremedim. Herhalde benden kaynaklanıyordu. Cihazlar akü ile çalışmadıkları için çok da kendimi yırmadım.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,775
Üyeler
3,517
Son üye
Linwelin

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back