Abi,
Naptin yaaa bizi merakta biraktin son durum nedir cihazi calistirabildin mi?
Şimdi bunları direnç.net e iade etsem, "sen bozmuşsundur" diyecekler, o yüzden uğraşmayacağım. Ama bir kişi bile bu mesajı görüp bunları almaktan vazgeçerse gene iyi bir amaca hizmet etmiş oluyorum.
Sabırsız insanlara önermem
Türkiye deki satıcılar çok kazıkçı orjinalliğine dair garanti de yok.
en iyisi
Aliexpressten belli bir mağazadan toplu alışveriş yapmak kargo parası da rahatlıyor aynı mağaza olunca. Vergiye gelince de Aliexpressteki satıcılara aldığınız ürünün faturasına düşük fiyat yazmasını isteyin ve kapınızda en düşük fiyatlı vergiyi ödeyin. Attığım linkte 10 tanesi 9tl, Türkiye de ise tanesi 10tl tamamen soygunculuk bu ve daha kargo parasını söylemedim bile.
US $1.16 14% OFF|10 adet/grup LM338T LM338 TO 220 338 T stokta|Entegre Devreler| - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comtr.aliexpress.com
hem Aliexpresste yeni kullanıcı indirimi var 16tl, üstüne yakın zamanda Black Friday geliyor ve mağaza indirimleri felan derken gayet uygun fiyata getirtiyosun tek sıkıntısı beklemek.
Aliexpress'tekinin de sahte olma ihtimali çok yüksek. En garantisi mouser gibi bir firmadan almak. Fiyat da çok farklı değil zaten.
yapacağım bir projede atmega328p-pu mikroçipini kullanmayı düşünüyorum ve bundan çokca lazım türkiyede tanesi 20 lira aliexpress te ise 10liraAliexpress'ten aldığım sahte çıkan op-amp'ın hikayesini şurada yazmıştım: https://mekatronik.org/forum/threads/cin-asit-ve-sahte-entegreler.699/
Ali yerine LCSC kullanın. Hem çok güvenilir hem ucuz. Üstelik bilindik kaliteli markaların yanında düzgün yan sanayi üretim yapan Çin markaları da var.
Bizim için böyle. Gelirin Dolar Euro gibi değerli bir birimde kazansan zaten kaç para tutuyor orijinali alayım dersin... TL ile iş yaparken bile -duruma göre- çakma da alırım diyorsun, bizim gibilerin oranı yetmez o piyasada söz söylemeye.Eğer klon yeterince iyi bir klonsa ve herkes memnunsa sorun olmaz. Bazı klonlar iyi bazıları kötü. Mesela herkesin STM32 diye aldığı çiplerin yarısı CS32 veya GD32. Bütün kodlar aynı çalışıyor. Yine de ufak farklar mutlaka olacaktır. Orijinalinde bile buglar oluyor errata yayınlıyorlar.
Çinlilerin çip üzerindeki yazıyı değiştirmeyi bırakmaları lazım. Bu dolandırıcılar klon üreticilerden çip alıp üzerini kazıyıp orijinalmiş gibi yazıp satıyorlar. Halbuki ben az para vereceğim için seve seve klon alırım (duruma göre).
LCSC ne olaki?Aliexpress'ten aldığım sahte çıkan op-amp'ın hikayesini şurada yazmıştım: https://mekatronik.org/forum/threads/cin-asit-ve-sahte-entegreler.699/
Ali yerine LCSC kullanın. Hem çok güvenilir hem ucuz. Üstelik bilindik kaliteli markaların yanında düzgün yan sanayi üretim yapan Çin markaları da var.
Kargolama yöntemleri de böyle vergi dahil mi bilmiyorum.LCSC ne olaki?