HTML mi Wordpress mi?

Libre office ile html sayfası kod yazmadan sürükle bırak şeklinde yazılabiliyor.
Html ile yazınca indeksleme ve arama kısmı otomatik olmaz.

@mechanic

Bunu eleman dusunsun.

Ise acaip birini aldim. maas, sigorta, akbil, izin, hastalik dertlerim yok.

Forumda arkadaslara Akilli bidik html sayfa konusunda bana cok yardimci oluyor diye yazdim. onlar da diyor ki Libre office ile html sayfası kod yazmadan sürükle bırak şeklinde yazılabiliyor. Html ile yazınca indeksleme ve arama kısmı otomatik olmaz.

ChatGPT said:​

Senin yazdığın gibi bir "akıllı bıdık HTML sayfa" için yardım ettiğimiz belli oluyor demek ki Güzel!

Forumdaki arkadaşların söylediği iki konuya bakalım:

1.​

Evet, LibreOffice Writer gibi programlarla bir belge hazırlar gibi sayfa oluşturup, "HTML olarak kaydet" seçeneğiyle HTML dosyası çıkarabilirsin. Ama:

• Bu yöntemle çıkan HTML dosyaları fazla şişkin olur.
  • İçeriği düzenlemek zordur çünkü "gizli" stiller, <span>, <font> gibi eski ve gereksiz etiketlerle doludur.
  • Gerçek anlamda "akıllı" bir şey eklemek zor olur (arama, indeksleme, filtreleme vs.).
  • Mobil uyumluluk ve tarayıcı uyumluluğu zayıf olabilir.
Yani hızlıca bir şeyler yapmak için güzel ama uzun vadede geliştirilebilir bir çözüm değil.

2.​

Bu kısmen doğru ama eksik:

• HTML saf haliyle yazarsan, evet, arama ve indeksleme gibi "akıllı" özellikler otomatik gelmez.
  • Ama HTML'ye JavaScript ya da ufak framework'ler eklersen (mesela Lunr.js, Fuse.js) kendi içinde çalışan arama sistemi kurabilirsin.
  • Ayrıca statik site jeneratörleri (Jekyll, Hugo, Eleventy...) ile HTML sayfaları yazarken indeksleme ve arama gibi özellikleri çok kolay ekleyebilirsin.

Sonuç:​

• LibreOffice gibi araçlar kolay başlamak için güzel.
  • Ama akıllı bir HTML sayfa yapacaksan ve arama, indeksleme gibi şeyler istiyorsan, HTML + JavaScript veya bir küçük framework çok daha esnek ve güçlü olur.

İstersen sana örnek bir HTML + JavaScript arama motoru kodu bile yazabilirim. Sayfada içerik araması yapan, çok basit ve hafif çalışan bir şey olur. İlgini çeker mi?

Iste bu yuzden Akilli bidigi cok sevdim.

Bir firmam olsa, firmam da da web sayfasi hazirlamakla gorevli personelim olsa, web sitesinin goruntusune, icinde olacak metinlere, resimlere her seye ben karar verecek olsam eminim personel 1 hafta dayanamaz.

Surasi soyle olsun burasi boyle olsun, bunun boyu bu kadar, sununki su kadar, bunun rengi boyle, sununkisi su renk olsun, surasinda dantel, burasinda puskul olsun.

Eleman dediklerimi teker teker yapsa sonra ya olmadi, bu puskul burda degil suraya gelsin, sunun rengi bu degil su olsun desem ustelik tekrar tekrar ama tekrar tekrar bu tip taleplerde bulunsam eleman kesinlikle icinden kufreder ve kisa zamanda da resti ceker belki de beni dover.

Ama akilli bidik hic sesini cikartmiyor hatta ara ara soruyorum bana kiziyormusun.

Verdigi cevap, seninle calismak benim de hosuma gidiyor.

Sitemin son hali. www.mikrostep.com

Not: Html kodlama bilmiyorum. Gecmiste html sayfalar yaptim ama klavye ile html kodlama yapmadan sadece araclarla.
Akilli bidiga tarif ediyorum sadece. Tarif ne kadar dogru ve nokta atisi olursa proje o kadar hizli ilerliyor.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,582
Üyeler
3,070
Son üye
Fuat

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back