Humanalight

Atak

Aktif Üye
Katılım
4 Nisan 2021
Mesajlar
737
1620817286073.png


Merhaba herkese öncelikle, bayadır oluyor internette şu devreyle karşılaştım. 1.5 voltluk pil ile 3 voltluk ledi yakabiliyor hatta bitmiş pil bile kısmen yakmaya devam ediyor. Tam dolu bir pil ile 2-3 hafta yaktığını söylemişler.
1) Bu devrenin joule hırsızı devresinden bir farkı var mıdır? Onlarda genelde toroid falan kullanılıyordu o yüzden hep uzak durmuştum bulamayacağım için. Bunu görünce heyecanlandım açıkçası. Aç kapa yaparak mı enerji tasarrufu sağlıyor? Aslında aç kapa yapmasıyla volt arttırılıyor (arada benim daha bilmediğim bir iki şey daha var arttırmak için) diye biliyorum hatta 1.5 volt kullandığı için daha çok akım çekip hızlı bitireceğini düşünüyordum. Burada işler tam tersi içinden çıkamadım açıkçası.
2) Bugüne kadar da hiç bobin almadım bunun değeri mili Henry sanırım değil mi? Genelde micro serisi kullanılıyor diye gördüm projelerde ama ya da bana öyle geldi.
3) Son olarak da direnç tipi resimdeki bobin ile kondansatör tipi olan aynı değerdeki bobinin bir farkı var mıdır?
 
şu aşamada, bu devrede bobin tiplerine takılmanıza gerek yok bence . o kadar çok detay var ki işin içinden çıkamazsınız. elinizde hiç bobin yoksa bir vida veya çivinin üzerine bolca tel sararak hatta herhangi bir rölenin bobin uçlarını kullanarak bobin işini halledebilirsin. önemli olan bir yerden başlamak olmalı. öğrenmenin en iyi yolu deneydir. bu devrenin teori kısmı değil de pratikte nasıl çalıştığını anlamak istiyorsan herhangi bir röleye atıyorum 12v röleye parmakların röle uçlarına dokunarak 12v verip çekerek anlayabilirsin.:)
Cevabınız için teşekkür ederim rölenin ne yapacağını az çok tahmin ediyorum o yüzden diyot konuyordu iki bacağına, şimdi daha iyi anladım burada da öyle çalıştığını. Bobin konusunda cesaretlendirmeniz için de teşekkür ederim. Elimde bir iki malzeme vardı onunla L meter yapmayı planlıyorum kendim sarsam da olabilir. @serkan_48 çarpılmadım :katil1:
 

hFe değerini 40 yaptım ama gerçek transistör olmadığı için mi çalışmıyor. 200-300mH değerlerinde anahtarı aç kapa yapınca biraz yanıp sönüyor bu değerde hiçbir şey olmuyor neredeyse.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,788
Mesajlar
99,009
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top