Atak
Aktif Üye
Merhaba herkese öncelikle, bayadır oluyor internette şu devreyle karşılaştım. 1.5 voltluk pil ile 3 voltluk ledi yakabiliyor hatta bitmiş pil bile kısmen yakmaya devam ediyor. Tam dolu bir pil ile 2-3 hafta yaktığını söylemişler.
1) Bu devrenin joule hırsızı devresinden bir farkı var mıdır? Onlarda genelde toroid falan kullanılıyordu o yüzden hep uzak durmuştum bulamayacağım için. Bunu görünce heyecanlandım açıkçası. Aç kapa yaparak mı enerji tasarrufu sağlıyor? Aslında aç kapa yapmasıyla volt arttırılıyor (arada benim daha bilmediğim bir iki şey daha var arttırmak için) diye biliyorum hatta 1.5 volt kullandığı için daha çok akım çekip hızlı bitireceğini düşünüyordum. Burada işler tam tersi içinden çıkamadım açıkçası.
2) Bugüne kadar da hiç bobin almadım bunun değeri mili Henry sanırım değil mi? Genelde micro serisi kullanılıyor diye gördüm projelerde ama ya da bana öyle geldi.
3) Son olarak da direnç tipi resimdeki bobin ile kondansatör tipi olan aynı değerdeki bobinin bir farkı var mıdır?