Huntron 200

feridunb93

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

Bir zener diyotunun test edilmesiyle ilgili bazı konularda yardımcı olmanızı rica ediyorum. Şu anda, 33V'luk bir zener diyotunu test etmeye çalışıyorum ve bazı noktalar hakkında kafamda soru işaretleri var. Aşağıdaki devre şemasında ya da buna benzer diğer cihazlarda test sinyalini x10 ölçeklendirip osiloskopa yönlendiriyoruz. Anlamadığım nokta şu: Örnek olarak bir zeneri ölçerken, osiloskop ekranında bu zenerin kaç voltluk bir zener olduğunu nasıl anlayacağım? Zenerin değerini bilmediğimi varsayarak ve test sinyalini de 1:1 oranında osiloskopa gönderemediğimiz için biraz kafam karıştı. Yardımcı olursanız sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bir de bu devrede test sinyallerini yükseltmek için bir trafo kullanılmış bu trafo ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadım sizce nasıl bir trafo olmalı 50Hz ile 2kHz arasındaki sinyallere tepki verebilsin.

Ekler

• tracker200-main-pca_2_page-0001.jpg
    tracker200-main-pca_2_page-0001.jpg
    188.2 KB · Görüntüleme: 29
Neden on kat fazlasını gönderiyorsun osiloskoba anlamadım. Eğer bunu yaparsan, 33V luk zeneri belirlerken osiloskoba 330V gidecek.

Test sinyalini aynen gönderirsen osiloskoba, zener kırılma voltajını da doğrudan iki kanalın vertikal kademesine göre ölçmüş olacaksın. İki kanal da 10V/div kademesinde ise, ekrandaki kareleri sayarak voltajı ölçmüş olacaksın.

Neden on kat fazlasını gönderiyorsun osiloskoba anlamadım. Eğer bunu yaparsan, 33V luk zeneri belirlerken osiloskoba 330V gidecek.

Test sinyalini aynen gönderirsen osiloskoba, zener kırılma voltajını da doğrudan iki kanalın vertikal kademesine göre ölçmüş olacaksın. İki kanal da 10V/div kademesinde ise, ekrandaki kareleri sayarak voltajı ölçmüş olacaksın.
Hocam kusura bakma yazımda bir hata yapmışım aslında söylemek istediğim 10 kat azaltarak gönderiyoruz olacaktı

Forum istatistikleri

Konular
7,254
Üyeler
2,928
Son üye
acbatro

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back