Hurdadan sökülen elektronik malzemeler. Değer mi, değmez mi?

2 farklı karttan sökülmüş 30tabe kadar Omron ciklet röle
4 tane santral kartından sökülmüş 100 kadar 12V Siemens röle var. Şimdilik (2-3 senedir) yatıyor. Biraz daha yatışa devam edecek gibi görünüyor
 
Adamların hurdacılarına bak yav. Çok da ucuz fiyatlar. Bizde böyle şeyleri sahibinden.com sitesinde listeliyorlar ve fiyatları yenisinden pahalı.

Bizim hurdacıya gidiyorsun çöplükten farkı yok :mad:.
abi bu klavye nasıl 2 dolar sesi beni benden aldı aynı yerı 5 kez izledim :D
Screenshot 2023-11-12 at 13-25-01 Hurdadan sökülen elektronik malzemeler. Değer mi değmez mi.png
 
Hurda sökmeyi ben de çok seviyorum ama sökülenlerden işe yarar ne çıkıyor derseniz cevabım net: kablo + vida somunlar. Onun dışında çıkan komponentlerden çok çoknişe yarayan bir donanım görmedim. Bu biraz da yaptığınız projelerin içeriği ile ilgili ama benim için durum böyle.
İş bir noktadan sonra hurdacılığa dönüşüyor. Geçen gün çatı arasında çamaşır makinesi tamburu gördüm. Belki ceviz kabuğu soyma makinesi yaparım diye tamburu atmamışım. Yapamayınca bu defa çöp haline geliyor.
 
Çok gürültü oluyor. Bende var CM Storm Trigger Z, gece ahali uyuyamayınca neredeyse hiç kullanmadığım windows makinaya aktardım :)
eski malzemeler daha kaliteli gibi abi nedersin yani bu ışıklı klavyeler yerine böyle birşey tercih edilirmi
 
Bence en iyisi standart klavye kullanmak. Öyle üzerinde TFT olan, potansiyometre olan, ıncık cıncık bir sürü özellik olan klavyeler kullanışsız oluyor. Ben zamanınde 10 tane Dell RT7D50 almıştım. 9 tanesini eskittim, şu anda son klavyeyi kullanıyorum :( Yenisini bulsam 10 tane dana alırım.
 
  • Beğen
Reactions: nt
Bence en iyisi standart klavye kullanmak. Öyle üzerinde TFT olan, potansiyometre olan, ıncık cıncık bir sürü özellik olan klavyeler kullanışsız oluyor. Ben zamanınde 10 tane Dell RT7D50 almıştım. 9 tanesini eskittim, şu anda son klavyeyi kullanıyorum :( Yenisini bulsam 10 tane dana alırım.
Ben de basit klavye tercih ediyorum. Yalnız temel multimedya tuşları çok iyi oluyor, Sekmenin birinde Youtube açıkken sitemde herhangi bir pencerede, sonraki video-pause/play ve ses kontrolü ve tek tuşla hesap makinesi çağırmak, explorer açmak çok kolaylık.
klavye.jpg


Bu da benim için ideal klavye :) . Enayiler sıvı tahliyesi için delikler yapmış altına yoksa şimdiye 3-4 tane eskitmiştim.
 
bende laptopda dell kullanıyorum klavyeleri gerçekten yazılımcılar için harika ama şöyle eski bir mekanik bulsam beyazlardan çok daha güzel olur adamlar bir ekmek parasıyla klavye alıyor bizde fiyatlar çok dengesiz bide araştırmalarıma göre oyuncu yazınca x1.5 oluryor fiyat klavye 100tl oyuncu klavye x1.5 gibi :D
 
Ben Logitech MX Keys ve faresini MX Master 3'ü set olarak kullanıyorum. Klavye dizüstü bilgisayar tuşu gibi yumuşak ve rahat kullanılıyor. Ama daha önemlisi tek klavye ve fareyi 3 farklı cihaz ile birlikte kullanabiliyorum.

Kablosuz, Bluetooth ya da kendi alıcısı ile çalışıyor. Bluetooth ile bazen gecikme oluyor ve klavye benim yazım hızıma yeterli tepkiyi veremiyor. Bazen de harflerin yeri değişiyor. O sebeple tashih gerekebiliyor.

Bunun gibi bazı ufak sorunları olsada bence işlevsel olarak mükemmel. Bazı işlerde aynı anda 2 bilgisayar (MAC-PC) arasında geçiş yapamam gerekiyor ve bu durumda mükemmel çözüm oluyor. Üstelik her işletilm sisteminde, işletim sistemine uygun profil otomatik olarak tanımlanıyor.

Hatta bir ara 3. alıcısını osiloskopa bağlayıp kullandım. Osiloskopa web arayüzden erişip masadan kalkmadan bir takım ayarlar yapmak istediğimde hemen geçiş yapabiliyordum. Bazen daha hızlı kullanım da sağlıyor.

Birde arkaplan aydınlatması gece çalışmalarında çok işime yarıyor.

Alırken bunun bir benzerini Dell'in de ürettiğini görmüştüm.

817904-67577z.jpg
110000071343260.jpg
110000071343259.jpg
110000071343257.jpg
 
Bu arada iyi organize edilirse, elektrik kartlardan sökülen parçalar çok işe yarar. Şahsen çok faydasını görüyorum ama çok iyi organize etmek gerekiyor. Belirli adetlerden sonra hurdaya dönüşebiliyor.

Bence mekanik parçalar ise bir projede kullanılmayacaksa doğrudan hurda olarak görülmeli. Özellikle çamaşır makinesi tamburu gibi kocaman bir parçayı çok bekletmemek lazım.
 
Alırken bunun bir benzerini Dell'in de ürettiğini görmüştüm.
abı sen bunları bırakda şu kuantum bilgisayarı paylaş artık :D

abi denk gelirsen pazarda klavye şiparişi vermek isteriz dın 5 girişlilerden bütcemiz 2$ :D
 
Eskiden pazarlar da iyiydi, hatta bazı beğendiklerimi fazla oldu diye almadan dönüyordum ama artık sürekli boş dönüyorum. Şimdi çalışmayan ürünlerin bile fiyatları yenisinden daha pahalı hemde keyifsiz. Öyle olunca bende uzun zamandır gitmiyorum.
 
klavye işini hallettim sayılır sahibindenden F klavyelere baktım resmen yarı fiyatlı çokda güzel klavyeler var fakiriz ama kafamız çalışıyor :D
 
klavye işini hallettim sayılır sahibindenden F klavyelere baktım resmen yarı fiyatlı çokda güzel klavyeler var fakiriz ama kafamız çalışıyor :D

F klayve kullanmayı biliyorsan çok iyi bir tercih gerçekten. Biz TürkçeQ da takıldık kaldık ...
 
Sanırım F alıp tuş dizilimini değiştirecek. :D
 
  • Şaşkın
Reactions: nt
f ögreniyim abi zaten q da çok başarılı değilim mis gibi teremiz
Screenshot 2023-11-14 at 15-27-47 F klavye logitech - Kablolu Klavyeler sahibinden.com'da - 11...png
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,897
Mesajlar
100,674
Üyeler
2,496
Son üye
can12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top