Sercan
--
Zaman zaman değişik başlıklar altında paylaştığım, bit pazarı ya da hurdacı gibi yerlerden tedarik ettiğim malzemeleri bundan sonra sadece bu başlık altında paylaşacağım. Bugüne kadar osiloskoptan, güç kaynağına pek çok ürün buldum. Hatta bazıları atölyemde sıfır satın aldıklarımın yerine geçti. Bakalım bundan sonra bu macera nasıl devam edecek...
En son şunlara denk gelmiştim:
Bugün ise fena sayılmayacak bir gündü. Günün ganimetlerini aşağıda listeliyorum.
Sony Play Station Portable, PSP-3004 - Bende joystick tuşu bozuk PSP-1004 var. Bunun ise pili ve pil kapağı yok. Benim cihazın pilini taktım, yazılımı güncelledim sorunsuz çalışıyor. Üstelik içinde 4GB hafıza kartı da mevcut.
Cisco System 2.4 GHz access point, AIR- AP1242G-E-K9 . 48V 380mA adaptörü olması gerekiyor ama bulamadım. Cihaz çalışıyor mu henüz bilmiyorum.
ve günün bombasını sona sakladım. Tektronix P6021 AC akım probu! Bunu da henüz test etmedim.
En son şunlara denk gelmiştim:
Hurdadan sökülen elektronik malzemeler. Değer mi, değmez mi?
Boş zaman bulursam ya da işlerime ara verdiğim süreçte hurda kartlardan elektronik bileşen söküyorum. Geçen hafta işlemci soketi bozulmuş bir anakart sökmüştüm. Bir sürü mosfet filan edindim. Bugünün kartları da Void koşu bandı, Arçelik telve, Siemens çamaşır makinesi kartı ve bir kaç farklı...
mekatronik.org
Bugün ise fena sayılmayacak bir gündü. Günün ganimetlerini aşağıda listeliyorum.
Sony Play Station Portable, PSP-3004 - Bende joystick tuşu bozuk PSP-1004 var. Bunun ise pili ve pil kapağı yok. Benim cihazın pilini taktım, yazılımı güncelledim sorunsuz çalışıyor. Üstelik içinde 4GB hafıza kartı da mevcut.
Cisco System 2.4 GHz access point, AIR- AP1242G-E-K9 . 48V 380mA adaptörü olması gerekiyor ama bulamadım. Cihaz çalışıyor mu henüz bilmiyorum.
ve günün bombasını sona sakladım. Tektronix P6021 AC akım probu! Bunu da henüz test etmedim.