İlk adım için ama biraz kaliteli Multimetre tavsiyesi ricası.

Üst sınıra çok takılmana gerek yok. Ben 600 VAC sınırlı olan UT139C ye 1500 V verdim. Baya çığlık attı, değer ölçmedi ama hiçbir şey olmadı. 1000 VAC olan Keysight 1282A ya da verdim aynı voltajı, hiç şikayet bile etmedi voltajı da doğru ölçtü.
Allahtan modern zamanlarda yaşıyoruz timur hocam . Antik mısırda falan yaşasan çok zalim bir firavun olurdun Allah muhafaza :) Birde Hitler in vardı böyle insanlar üzerinde çılgın deneyler yapan doktorları :)

Son düzenleme:
Allahtan modern zamanlarda yaşıyoruz timur hocam . Antik mısırda falan yaşasan çok zalim bir firavun olurdun Allah muhafaza :) Birde Hitler in vardı böyle insanlar üzerinde çılgın deneyler yapan doktorları :)

Benim birşeyler öğrenmek için risk eşiğim oldukça yüksektir :) Bu testlerde kullandığım megger MIT525 ile oynarken de 5000 V a çok çarpıldım, ama neyseki aletin akım verme kapasitesi çok düşük. Sadece parmaklarımı yaktı.

Benim birşeyler öğrenmek için risk eşiğim oldukça yüksektir :) Bu testlerde kullandığım megger MIT525 ile oynarken de 5000 V a çok çarpıldım, ama neyseki aletin akım verme kapasitesi çok düşük. Sadece parmaklarımı yaktı.
Tuhaf olarak birde şunu buldum . Otomotiv multimetre :)

Forum istatistikleri

Konular
7,282
Üyeler
2,938
Son üye
oguzbaste

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back