İmei numaram kopyalanmış, ne yapmalıyım?

mechanic

hobi olarak ilgileniyorum
Telefonum çalışmaz oldu. E devletten kontrol ettiğimde imei numaramın kopyalandığı öğrendim.
Birde telefon numarasına kayıtlı olması isteniyor.
Telefonum 5-6 senelik.
Btk diğer Diğer imei numaranı kullan dediler ama onunda kopyalanması ihtimali var.
Devlet beni bulduğu gibi diğer kopyalayan kişiyi neden bulmuyor?
Birde yedekte tuttuğum cihazlarında imei numaraları iptal olmuş. Sim kart takılı olacakmış. O kısmı anlamadım. Bir yıl sürekli kullanacakmışsın. :)
Benim birde sürekli kullandığım imei numarası iptal olmuş.

Sanırım klon olan tüm imei leri kapatıyorlar. Diğer klonlayan kişin hattıda kapanmıştır. Kendisine ait olduğunu ispatlayanınki tekrar ilgili gsm numarasına bağlı olarak açılıyor diye biliyorum.

Elinizde fatura vb. o imei nin size ait olduğunu ispatlayan belge varsa açtırabilmeniz lazım.

Yedekte tuttuğunuz imei numarasıdan kastınız, çekmecede duran eski telefonlarınız ise, onun ile de ilgili bir kanun çıktı. 12 ay boyunca sürekli sinyal alınamayan imei numaralarını yine kapatıyorlar. GSMciler derneği gibi vatandaşın aleyhine çalışan bir dernek vasıtasıyla bu uygulama hayatımıza girdi.

Çok zengin bir ülke olduğumuz için, bu durumdan habersiz vatandaşların yedekte tuttuğu telefonlar çöp olacak. Yıllar öncesinde alınan bir telefonun faturasını kim saklayabilir.

Yedekte bu şekilde telefon tutan kişiler, telefona sim kartlarını takıp şebekeye bir kere bağlanmasını / sinyal almasını sağlasınlar. Bu tarihten sonra unutmamak için bir alarm / hatırlatıcı kurup yılda bir kez bu seronomiyi tüm telefonları için tekrarlamaları gerekiyor.

Son düzenleme:
Bir tanıdık diyeyim Nokia markalı bir tuşlu telefonun inesisini Samsung s23'e yazdılar 1 senedir sorunsuz kullanıyor biraz şans meselesi galiba

Yazma(!) işini kendiniz yapmıyorsanız, imei yazan yerin sizden aldığı imei başka birisine de yüklemeyeceğinin garantisi olmaz.

Yazma(!) işini kendiniz yapmıyorsanız, imei yazan yerin sizden aldığı imei başka birisine de yüklemeyeceğinin garantisi olmaz.
Artık Samsungun amiral gemisi ailesindeki cihazlara yazamıyorsunuz "Samsung teknisyen hesabına" ihtiyacınız var.
Samsung bu hesabı sadece fabrikasında çalışan teknisyenlerine sağlıyor.
Ama bu hesaplara erişmek mümkün teknisyenler vardiyası bitince hesabı kiraya veriyor.
Kiraya veren teknisyen bulursanız kendiniz yazmanız mümkün.

Sadece imei numarası işe yaramıyor. Birde edevlet üzerinden telefon numarası ile eşleme yapacakmışsın.
Eşleme yapılmazsa gene çalışmıyor.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,592
Üyeler
3,071
Son üye
tekin124

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back