induktor nuvesinin kirilmasi ve etkileri

serkan_48

Kıdemli Üye
Katılım
16 Ocak 2019
Mesajlar
2,265
Merhabalar,

Elimde bir powerbank modülü var. Modül üstünde bir boost converter icin induktor var. Induktorun nüvesi elimde iken kırıldı.

Bu şekli ile kullanmam soruna yol açar mi?

Açar ise ne gibi sorun olur?

Düşüncem bobinin değeri değişecek ama çalışacaktır. Daha denemedim. Belki çevrim verimi düşecek ama çalışacak diye düşünüyorum. Sizlerin yorumu ne yönde acaba. Uygun bir bobinle degistirmeli miyim?

20200922_135453.jpg
 
kenar kırılması pek etkilemiyor gözlemlerime göre, belki indüktansını belirleyen bobin içinde kalan kısmıdır. ben de bir soru ekleyeyim, üzerinde yazan 1R0 nedir, 1mh indüktansını mı yoksa rezistif direncini mi {1ohm} ifadeediyor
 
Mutlaka etkileyecek ama ne kadar? Manyetik alan bobin içindeki kısımdan yukarı çıkacak (@yesilu'nun dediği gibi en önemli kısım burası olmalı) sonra dışarı kıvrılacak, aşağı inecek ve tekrar bobin içine girecek. Biz bu yol üzerindeki ferromanyetik materyali eksilttiğimize göre indüktans azalmalı.

İşin iyi tarafı üzerinde hala kaç olması gerektiği yazıyor. Yani ölçebilirsiniz :)
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,660
Mesajlar
141,535
Üyeler
3,453
Son üye
hakim Ayal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back
Top