induktor nuvesinin kirilmasi ve etkileri

serkan_48

Kıdemli Üye
Merhabalar,

Elimde bir powerbank modülü var. Modül üstünde bir boost converter icin induktor var. Induktorun nüvesi elimde iken kırıldı.

Bu şekli ile kullanmam soruna yol açar mi?

Açar ise ne gibi sorun olur?

Düşüncem bobinin değeri değişecek ama çalışacaktır. Daha denemedim. Belki çevrim verimi düşecek ama çalışacak diye düşünüyorum. Sizlerin yorumu ne yönde acaba. Uygun bir bobinle degistirmeli miyim?

20200922_135453.jpg

kenar kırılması pek etkilemiyor gözlemlerime göre, belki indüktansını belirleyen bobin içinde kalan kısmıdır. ben de bir soru ekleyeyim, üzerinde yazan 1R0 nedir, 1mh indüktansını mı yoksa rezistif direncini mi {1ohm} ifadeediyor

Mutlaka etkileyecek ama ne kadar? Manyetik alan bobin içindeki kısımdan yukarı çıkacak (@yesilu'nun dediği gibi en önemli kısım burası olmalı) sonra dışarı kıvrılacak, aşağı inecek ve tekrar bobin içine girecek. Biz bu yol üzerindeki ferromanyetik materyali eksilttiğimize göre indüktans azalmalı.

İşin iyi tarafı üzerinde hala kaç olması gerektiği yazıyor. Yani ölçebilirsiniz :)

Forum istatistikleri

Konular
7,838
Üyeler
3,153
Son üye
RitalinDelisi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back