Integral nerede ?

gumush

Hikmet Gümüş - IZMIR
Katılım
1 Ocak 2024
Mesajlar
228
Beceremedigim bir konu oldu , bir sure karsisina oturup baktim nerede hata yaptim diye.

Iki masif ahsap levhayi masa yapma amacli birlestirmek istiyorum. Bunun icin 10mm dowel ile delik delmek icin 3d printerdan bir jig yaptim. Delikleri tamamladigimda hayal kirikligi oldu.

Aklima tek bir kelime geldi INTEGRAL :)

1707755727741.png
 
Son düzenleme:
Soldan 8. delikten sonra işler sarpa sarmış. Sanırım 8 delikten sonra jig aşındı ve ondan sonraki delikler hatalı oldu.
 
Evet tam olarak öyle oldu şimdi başka çözüm düşünüyorum bu iki plakayı bu şekilde tutarak aralardaki yerlere çizgiler çekeceğim daha seyrek de yapabilirim sonra bu çizgilerle birlikte alt üstlenmek için yine bir jig yapacağım ancak bu sefer acele etmeyeyim iç çapı 10 mm olan bir Rulman kullanayım diye düşündüm ancak çok da emin değilim olmazsa sekizinci delikten sonra 6-7 tane elle yapıp takviye olması için yine KREG ile birleştirme de yapabilirim
 
Şöyle yapsan nasıl olur: 4 delikli jig yap. İlk 4 deliği normal del. 5. deliği delerken jigin ilk üç deliği mevcut deliklere girsin. Böylece 3 deliğin ortalamasını alarak ilerlemiş olursun.
 
Çok mantıklı ancak tahminen benim yaptığımdaki sorun matkapla delmek için kullandığım kısmın genişlemesi.
Ancak yine de güzel fikir tabi şimdi öncekilerin üzerine denk gelmesi nedeniyle aralara çizgi çekip sadece alt üst çektiğim çizgileri delmek için jig yapacağım
Elimde bir masa daha var bu 2m diğeri 2.5m onda da yine Jig ihtiyaç olacak o zaman dediğiniz gibi hatayı azaltmak için referans notları arttırayım fikir i̇çin teşekkür ederim.
 
Jigde matkabın çalışacağı delikler için rulmanların iç halkaları dağıtarak kullanılabilir. Sert olduklarından aşınmazlar hem de matkabı yakalamazlar diye düşünüyorum. Pocket hole jig denememde 3D yazıcı kaymalı yataklarını kullanmıştım bunun için. Ömürleri kısa oldu bir süre sonra matkabı yakalamaya başladılar.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,844
Mesajlar
99,713
Üyeler
2,481
Son üye
rfdog12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top