internet servis sağlayıcı sözleşmede yazılı olan hızın en az yüzde kaçını karşılamak zorunda?

mechanic

poor user
internet servis sağlayıcı sözleşmede yazılı olan hızın en az yüzde kaçını karşılamak zorunda?

Örneğin 16mbps e kadar diye yazıyorlar. Ama alt sınır yok. Ben sürekli yarı hızda hizmet alıyorum ne yapmalıyım?

Şikayet ettim ama hala beklemede.

Standart tüketici internet servisinde bir alt sınır garantisi yok. Öyle birşey istiyorsan kurumsal internet hizmeti ve buna ilave olarak da belli bir SLA (service level agreement) seviyesi satın alman lazım. Fiyatlar en az 100 katına çıkar tabi :)

internet paketi yeni aldık. Performans iyi olsun. Aynı kaynaklar (band genişliği?, hız?) zaman geçtikçe başkalarına da paylaştırılıyor. Performans belki %1e düşüyor.

15 sene kadar önce Türk Telekom ile defalarca yaşadığım sorun.

Aslında bir nevi sahtekarlık.

Hiç olmazsa kendiliğinden bir alt limit belirleyerek hizmeti sunabilmek gerekir ki itibar kaybetmesin.

2010 yılında TT ile yaşadığım bir durum var. Ev ile okul arası 250mt ancaktı. Aynı paket interneti hem eve hem de okula bağlattım. Okulda 8mbit hızı eksiksiz alırken evde 1mbit hız sabitti. TT ziyaret ettiğimizde oradaki görevlinin biri ağzında kaçırdı "hızı biz belirliyoruz diye". İptal ettirdiğim zaman da o zamanın parasıyla 170₺ gibi bir cayma bedeli ödettiler. Memur maaşının 1/8 gibi bir rakam yapıyordu ki ciddi bir miktardı. O gün bugün TT ve yan kuruluşlarından uzak durmaya çalışıyorum.

BTK tarafından hızın %90 oranında sağlanmasıyla ilgili bir yönetmelik vardı şu an tam adını hatırlayamadım, ofise geçince bakarım yine. Ancak servis sağlayıcılar genelde bunu tüm abonelere bu oranı veriyoruz diyerek geçiştiriyor ancak bireysel şikayetlerde etkili oluyor.

16mbps olduğuna göre adsl bağlantı. Adsl için mesafe hızı ciddi etkiliyor benim ev santralden yaklaşık 2km mesafede 12-13mbps ancak alıyoruma Ara sıra da arıyorlar hızınızı artıralım diye, konumu söyleyince uzatmıyorlar :)

Babamların evde Türk Telekom ADSL var, 16 Mbps olması gereken hız 3-4 Mbps civarında geziniyordu. 1-2 sene kadar mücadele ettik. Başka seçenek olmadığı için mecburen Türk Telekom altyapısı kullanılıyor. Geliyorlar, test ediyorlar, gidiyorlar vs. derken iç hattı yenilettiler, modemi değiştirdiler, bir türlü düzelmedi.

Üstelik kuzenim Türk Telekom'da ekiplerin başında çalışıyor, kendi geldi, arkadaşlarını da yönlendirdi, modemi bir iki defa yenilediler, ama olmadı.

Sonra bit pazarından kaliteli bir ADSL modem çok ucuza denk geldi, o an üst sınıf bir modem olduğu için deneyelim diye umutsuzca aldım. O günden bugüne 15 Mbps civarında kararlı bir internetleri var. Meğer Türk Telekom’un ADSL için verdikleri modemler, değişmesine rağmen, dandik olduğu için ısrarla sorun çıkarıyormuş.

Forum istatistikleri

Konular
7,164
Üyeler
2,897
Son üye
ehira

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back