İş arıyorum...

Her işin içinde, o işi yapamayan çalışanlar vardır. İK'da olduğu gibi, işe başvuran insanlar için de bu geçerlidir. Benim İK işi yapan profesyonel arkadaşlarım var. Koca sektör, hiç öyle kategorize edildiği gibi değil.

Fazla ironik olabilir, ama aynı dertten Cem Yılmaz bile müzdarip.

Belli bir ölçeğin üzerindeki firmalarda özgeçmişiniz patrona değil, firmadaki ilgili bölümün başındaki yöneticiye gidiyor. Eğer sizin bilgi tecrübeniz yanında sönük kalıp ileride pozisyonu kaptırabileceğine kanaat ederse elenirsiniz.

Firmada elemanların kurduğu bir yolsuzluk çarkı vardır. Elenirsiniz. Düzene ayak uyduracak bir tanıdıklarının işe alınmasını sağlarlar.

Firmada çalışan bir arkadaşınız vardır. Eleman açığı doğduğu ve sizin de işe ihtiyacınız olduğu halde hiç sesini çıkarmaz. Çünkü yaptıkları iş için çalışanların hepsini cebinizden çıkarak seviyedesinizdir. Kimse olduğu yerde kendinden üstün birini istemez.

İşe pazarlamacı ya da insanları idare edecek birini alıyorsan makuldür. Fakat iş görüşmesinde alakasız akıl oyunları teknik adamın canını sıkar.

Bir dönem kredileri batırana kadar teknokentlerde falan ceo'culuk oynayan tipler vardı. "hmmm, söyleyin bakalım, sizi neden işe alalım?" Daha ortaya konulmuş bir iş yok, masada bilmem kaç bin dolarlık skop var. Altı ay sonra o skobu sahibinden de yarı fiyatına ilana koyacak. :cheeky5:

Bu özel savunma sanayi firmalarını da gözümde fazla büyüttüğümü düşünmeye başladım. Anlaşılan bu işler çok enteresan yeni bir furya.

Film fragmanı gibi tanıtım videoları var. Uçaklar uçuyor, tanklar yürüyor, gece görüş kameraları düşmanı tespit ediyor... Ne yapıyor diye bakıyorsun. Sac büküp kumanda paneli yapmış, joystick buton falan. Farklı standartta üretilmiş kamera-lens arasına cnc de alüminyum adaptör yapmış. Power supply, RF amp. gibi dört kalem elektronik ürünü var. Onlar da belli ki ithal. Sahibi para içinde yüzüyor.

Atölye çok pahalı ve modern ekipman dolu. Anlaşılan o ki bunlar gerekli sertifikaları alabilmeleri için mecburen orada. Atölyenin öteki köşesinden aşağıdaki görüntü var. Bir şey anlayan var mı? Bu nedir Allah aşkına ya...

Ekran görüntüsü 2024-11-21 054210.png

Gerçekten dişe dokunur iş yaptığı anlaşılanlar var. Daha üç sene önce led yakıp söndürmeye çalışan yeni mezun mühendisi donanım tasarımcısı diye işin başına oturtarak nasıl olmuş diye düşünüyorsun. Aaaaa yabancı ortak varmış. Know how dışarıdan... Ortaklıktan önceki ürünleri tanesini 1 dolardan 10 tene alıp çekmeceye attığımız Aliexpress modülleri gibi.

Son düzenleme:
Bir de bu ürünleri sıcak bölgeye yolluyorlar deneyin diye. Yarbaylık yapan vaktiyle Suriye'de görev alan bir arkadaş anlatıyordu cephede mevzi hazırlıyoruz verdiler bize 4 5 tane direk üzerinde sensörler var bunları olabildiğince ileri dikin düşman gelirse haber verecek diye prototip ürün yollamışlar. Savunma sanayinde yerlilik önemli bu konuda da devlet kesenin ağzını açtı ama paranın konusunu alıp abuk sabuk işlerle paraya çökmeye çalışanda çok maalesef.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,938
Üyeler
2,820
Son üye
Tuncay

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back