JBC sap için konnektör

taydin

Timur Aydın
Staff member
Aliexpress ten JBC sap için konnektör aldım. Ama biraz sıkı çıktı. JBC nin kendi konnektörüne güzel bir şekilde girip tırnak da çıt diye yakalıyor. Ama çakmasında tırnak yuvasına giremeden sıkışıyor. Gene de idare eder herhalde, neticede yerinden çıkma durumu yok.

1671535698156.png

IMG_20221220_142437.jpg

IMG_20221220_142445.jpg

IMG_20221220_142519.jpg

Bunun yerine saptaki konnektör klasik mike konnektörle değiştirilse daha iyi pratik olmaz mı?

Bunun yerine saptaki konnektör klasik mike konnektörle değiştirilse daha iyi pratik olmaz mı?

tekrar jbc istasyona nasıl takacağız.

Orjinal JBC istasyonun varsa buna ne gerek var zaten?
Şöyle birşey olabilir.
Başta kendine bir istasyon yaptın sonra para geçti eline orjinalini alayım dedin.

Birde bu konnektörler iyi temas etmeli yoksa 2-3 ay sonra eriyip kalacaktır plastiği.

Şöyle birşey olabilir.
Başta kendine bir istasyon yaptın sonra para geçti eline orjinalini alayım dedin.

Birde bu konnektörler iyi temas etmeli yoksa 2-3 ay sonra eriyip kalacaktır plastiği.
Tekrar eski konnektörü lehimleyebilirsin ama tabii tekrar tekrar değişim sapa yada konnektöre bir hasar vermezse.

JBC sapa ye uygun konnektör hangisi var Türkiye'de? Ben bulamadığım için Çin'den getirtmiştim.

JBC sapa ye uygun konnektör hangisi var Türkiye'de? Ben bulamadığım için Çin'den getirtmiştim.
DIN konnektörler uygun gibi ama JBCdeki mantıkla ters. Yani saptaki konnektör istasyonda, istasyondaki konnektör sapta olacak şekilde yapılmış. Elimde JBC sap olmadığı için karşılaştıramıyorum. Eğer ben bir şekilde uydururum diyorsanız alıp deneyebilirsiniz. Zaten ucuz birşey.

DIN konnektörler uygun gibi ama JBCdeki mantıkla ters. Yani saptaki konnektör istasyonda, istasyondaki konnektör sapta olacak şekilde yapılmış. Elimde JBC sap olmadığı için karşılaştıramıyorum. Eğer ben bir şekilde uydururum diyorsanız alıp deneyebilirsiniz. Zaten ucuz birşey.

Oradakilerin 6 pin erkek konnektörün yapısı benziyor ama ölçüler aynı mı bilemeyiz

JBC ninki aviation connector diye geçiyor. Pinler kalın, yüksek akım taşımaya müsait.

Oradakilerin 6 pin erkek konnektörün yapısı benziyor ama ölçüler aynı mı bilemeyiz

JBC ninki aviation connector diye geçiyor. Pinler kalın, yüksek akım taşımaya müsait.
Evet bunlarınki ince gibi. Normal aviation connector alırken bunlardan da aldım jbc sap alınca denerim diye. Zaten "Elektronik müzik aletlerinde SYNC veya MIDI arabirimi, bilgisayarlarda ise çevre birimleri veya güç konnektörleri için kullanılan konnektördür." demiş.Pek ilgim olan bir alan değil elektronik müzik cihazları. Olmadı başka bir yerde kullanırım artık.

Şurada JBC HT420-A cımbız konnektörü için "Binder 99-0617-00-06 connector" demiş. Yine DIN konnektör gibi ters mantık bu da Farnellda var ve aliexpressten ucuz. Belki burayı karıştırarak istenilen konnektör bulunabilir.

Son düzenleme:
Birde anlaşılan JBC'de sapa göre, kontrol ünitesine göre konnektörler yer değiştiriyor.

jbc-dde.jpg
CD-1E-Back.jpg

Forum istatistikleri

Konular
7,222
Üyeler
2,916
Son üye
Peeves

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back