JBC sap için konnektör

Evet sap 6 pinli, stand'dan makinaya gidenler 7 pinli. Pinin birisi herhalde sap takıldı/takılmadı sinyali

IMG_20221220_174547.jpg

IMG_20221220_174621.jpg

Kendin yap'çıların işini zorlaştırmak için elinden geleni yapmış herifler. Ama azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz :)

Bu sefer buldum galiba :) SAMM Farnellda var. Mouserda da varmış. Bunun içinde megasandan teklif alınabilir.

Aliexpreste fabrikasyon mikrofon konnektörü ile gelenler de var. Sonuçta orijinal olmayınca ürün üretici kafasına göre davranmış. Onu kullanıp karşılığını TR'den alabiliriz. Ama o zaman da orjinal kalem alan birisi sapı takamaz.
Kendin yap'çıların işini zorlaştırmak için elinden geleni yapmış herifler. Ama azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz :)
Bu üç tane uç bırakmalarının temel sebebinin bu olduğunu düşünüyorum.

Elimdeki istasyona uydurabilirim belki diye aşağıdaki NT115-A saptan sipariş vermiştim. Sipariş verdiğim ve diğer klon klon saplar hep 6 pinli ve dişi soket ama şimdi araştırınca görüyorum ki orjinali hem 5 pinli hem de erkek :) 5 pinli olanlarda standart aviation soket. Kloncularda JBCnin ekmeğine yağ sürüyor anlaşılan.

JBC-NASE-9C-100V-2-Tool-Nano-Rework-Station-fig3.png

Resmen JBC ve Çinli klon üreticileri elele verip tüm olasıkları değerlendirip hobicilere kapsamlı bir tuzak kurmuşlar :) Kısa bir araştırmada bile kafam allak bullak oldu.

@taydin JBC T245 ile T210 saplar aynı konnektöre mi sahip ? Sizde vardır diye düşündüğüm için soruyorum.

Mekanik olarak konnektörler aynı. Ama T210 un konnektöründe 4 tane sinyal varken, T245 konnektöründe 3 tane sinyal var. Belki T210 da termokupl ile rezistansı tamamen ayırdılar birbirinden. Veya başka ilave bir özellik de olabilir, bilmiyorum.

Hmm c210 uçta da üç tane bağlantı yeri var. O zaman termokupl ile rezistansın gene ortak ucu var. Ama ilave bir sinyal var kesin. Ne amaçla kullanılmış bilmiyorum.

IMG_20221223_223338.jpg

Mekanik olarak konnektörler aynı. Ama T210 un konnektöründe 4 tane sinyal varken, T245 konnektöründe 3 tane sinyal var. Belki T210 da termokupl ile rezistansı tamamen ayırdılar birbirinden. Veya başka ilave bir özellik de olabilir, bilmiyorum.
Yani sadece pinlerin görevleri farklı olabilir. O da pinleri lehimlerken ayalanabilecek birşey zaten. Zaten aşağıdaki diagrama göre bağlantıda farklılık var. Bu neyi değiştiriyor anlamadım tabii. T245te Vout1 tek pine bağlı iken T210da iki pine birden bağlı. Bu dördüncü bağlantı bu olmalı. Birde heater ve termokupl bağlantısında bir farklılık var.

JBC Soldering Iron Cartridge Pinout.jpg

T210 da kafa karıştırmak için orta ucu orta pine de göndermiş herifler.

Kafa karıştırmaya yarıyor. Yoksa çalışma prensibi hepsinin aynı.

Weipu 814060 Round plug Plug, built-in, vertical Total number of poles: 6 + PE Series (round connectors): WA 1​

IP67 készülékdugasz-sorozat WA22

• Order. No.: 1289672
  • Manufacturer number: 814060
  • EAN: 2050002843127
Weipu
The WA22 series circular connectors with screw locking are designed and designed to meet the high requirements used in industrial technology. Compact and safe connection when a certain degree of environmental protection is required. The WA22 line...
Full description

Forum istatistikleri

Konular
7,224
Üyeler
2,917
Son üye
emminin

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back