Kablo Kesme Makası Restorasyonu

Yasin.

Aktif Üye
Merhaba konu başlından da anlaşılacağı üzere uzun yıllar kullanmış olduğumuz kablo kesme makasını hurdaya ayırmadan önce bir şans daha vermek istedim. Konu mankeni arkadaş Şafak marka kablo makası. Piyasa değeri bugünün şartlarında tutturabildiğine 4500-7000 TL aralığında. Hem zamanla hem de elemanlarında bilinçsiz kullanımı sonucunda son zamanlarda iyice işlemez hale gelmişti. Restorasyona başlamadan önce konu açmak aklıma gelmediği için hasarlı halinin fotoğrafları mevcut değil.
Kesici çeneleri söktüğümde durumu berbattı. Yakındaki taşlama işi yapan bir dükkana götürdüm. Yer Ankara İvedik OSB "İron Taşlama" Ümit usta. Ustanın tavsiyesi üzerine 300 TL bedelle sadece ince bir katman tıraşlandı. Makası sökmeye başladığımda somun ve vidalar çok zor söküldüler. Bunun sebebi kesme yeteneğini kaybettiği için kullanım anında fiziksel olarak aletin kollarına tüm vücut ağırlığı ile abanılması sonucu vidaların yamulması ve dişlerin bozulmasıydı. Bayram tatili sebebiyle sanayide her yer açık olmadığı için istediğim sertlikte vida somun bulamadım, bulabildiklerimle yetinmek zorunda kaldım. Resim ve kısa bir video paylaşıyorum. Kablo keserken video çekmek istedim ama yalnız olduğum için tek elle videoyu çekmeye diğer elle kabloyu kesmeye çalıştım çekim biraz uyduruk oldu. Ama sonuçtan memnun kaldım.

1-Çene İşlemsiz yüzey2.jpeg

2-İşlenmiş Yüzey.jpeg

3-Yakın çene ve vidalar2.jpeg

4-Birleşmeden önce.jpeg

5-Son Hali2.jpeg

Buda kesim anı.

Mekanik konularda koskocaman bir sıfır olduğum için, çalılmanı değerlendiremiyorum. Ama başka bir konu hakkında yorum yapmak istiyorum:
Yazın akıcı, sürükleyici ve ne gramer ne ortografik hata içeriyor. Dikkatimi çekti ve belirtmek istemiştim: artık çok sık raslanmayan özellikler.

Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
9,180
Üyeler
3,737
Son üye
Limofey1

Son kaynaklar

Back