kaç voltun üstünü hissedebiliyorsunuz ?

czorgormez

Temporary user
geçenlerde PDLC film kontrolü için ufak bir step up ile deneme yapıyordum. sistem yaklaşık 30-35 volt arası bir voltajı 2 saniye aralıklarla açıp-kapatıyor. elimle tuttuğumda tam açılma anlarında hafifçe çarptığını fark ettim. skopla bakmadım ama anlık çok yüksek voltajlara çıktığını sanmıyorum. açıkçası bu hissetme sınırını en az 50-60 volt olarak beklerdim. elle tutunca hissedebildiğiniz en düşük voltaj kaçtan başlıyor ?

Gecmiste 3 voltun bile aci verdigi durumlari deneyimledim.

Kagit kesigi gibi incecik bile olsa bu tip kesiklere limon suyu vs damlarsa insanin yuregi hoplar. Parmaklarimda bu tip kesikler oldugunda parmagim da nemliyse basit bir pile temas bile icimi cizlatir.

Gecmiste hamam vs gibi nemli yerlerin aydinlatmasinda en fazla AC 48 volt kullanilirdi. Simdiki yonergeler degismistir.

tabi elde kesik vs olursa çok net hissediliyor. 9 volt pili dilimize değdirip az çarpılmadık.
benim sorum kuru sağ-sol el.

Cok faktor var. Denegin ozellikleri icin bir standart vardir muhakkak. Buroda calisan hanimlarin eli, ev haniminin eli gibi.
Sanayideki ustalarin parmaklari bir kac yuz volta dayanir sanirim.

Forum istatistikleri

Konular
7,254
Üyeler
2,928
Son üye
acbatro

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back