Mikro Step
Kıdemli Üye
Cok katmanli PCB ye eklenen her bir via ilave kacak kapasiteler getiriyor. Benim uygulamamda 0.2pF bile bozucu etki olusturarak SNR degerimi dusuruyor. Kanallar arasinda crosstalk problemine de neden oluyor. Dahasi isime yarayan pcb yollariyla olusturdugum toplayici kapasitelerde sacaklanma etkisini kotulestiriyor.
Ote yandan PCB de 4 blogun simetrik geometride olmasi sart aksi halde bloklar arasi dengesizlik sorunlari olusuyor.
Iyilestirme yapacagim derken daha kotu sonuclara neden olan onca PCB denemeleri ardindan cok basarili sonucu fotodaki cozumde buldum.
SMD malzemeleri alisilmisin disinda yatay degil dikey monte ederek ve bu malzemelerin havada kalan ayaklarina PCBden uzakta tel baglanti ile cozdum.
Sonucta beni yukaridan gecen iletken kurtardi. Bu iletkeni PCB uzerine yol olarak koydugumda via koymak gerekiyordu.
Boyle artisliklere girmeden 6 kat PCB ve bilind via yaptirsaydim isim goruluyordu ancak bunlar PCB fiyatini cok artiriyor.
Sonucta isim goruldu ancak SMD malzemenin bu sekilde montaji hic kolay olmadi.
Fotoda gorulen pislikleri temizlersem belki sonuclar daha da iyilesebilir. Ama su haliyle de sorunsuz calisiyor.
Bu kart nedir neden kacak kapasitelere taktin derseniz, kapasitif teknikle calisan ve 5um cozunurlukte pozisyon olcen sensorumun receiver unitesi.
Son düzenleme: