Kalp Atışı gibi led yakmak ?

Katılım
24 Kasım 2024
Mesajlar
62
Herkese iyi çalışmalar diliyorum.
Hem eğlence hem de öğrenme amaçlı bir ledi kalp atışına benzer bir ritimle yakıp söndürmeye çalışıyorum. Gerçeğe an yakın şekilde yanıp sönmesi amaçlıyorum. Çeşitli örnekler gördüm. En çok beğendiğim aşağıdaki videoda yapılmış olan oldu.


Bir şeyler denedim ama tam istediğim gibi olmadı. Bu videodaki örneğe benzer devredeki gibi bir tasarım yapmak için nasıl bir yol izlemek lazım.
MCU kullanmadan Opamp ,ve benzeri devre elemanları ile buna benzer bir şey yapılabilir mi ?
Benim bir şeyler düşünerek yapmaya çalıştığım devre aşağıdaki gibi ama videodaki çok daha fazla hoşuma gitti.

pck.png


Falsad Simulasyonu için Tıkla
 
basit bir rc osilatör ve 4017 gibi bir sayıcı ile 10 adımlık bir sistem tasarlayabilirsin.
 
Süper Czorgormez hocamın söylediğini nasıl yapacağımı kafamda tam canlandıramamıştım. Mikrostep hocamın örneği sayesinde şimdi her şey yerine oturmuş oldu. Şimdi 4017 gibi sayıcı entegresi temin edip gerçek hayatta nasıl gözüktüğünü denemek kaldı.
İyi ki varsınız. Teşekkür ederim.
 
Falstad örnekleri içinde 555 ile yapılmış kare dalga osilatörü bulunmakta. Sinyal girişine onu bağlarsınız.
10K yerine pot bağlayabilirsiniz
 
Kendinden osilatörlü CMOS sayıcı entegreler 4017 yerine kullanılır


CD4060 - En yaygın kullanılan osilatörlü sayıcı

1757192646095.jpeg

 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
8,318
Mesajlar
136,668
Üyeler
3,298
Son üye
PiriReis48

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back
Top