Kalp Atışı gibi led yakmak ?

Herkese iyi çalışmalar diliyorum.
Hem eğlence hem de öğrenme amaçlı bir ledi kalp atışına benzer bir ritimle yakıp söndürmeye çalışıyorum. Gerçeğe an yakın şekilde yanıp sönmesi amaçlıyorum. Çeşitli örnekler gördüm. En çok beğendiğim aşağıdaki videoda yapılmış olan oldu.

Bir şeyler denedim ama tam istediğim gibi olmadı. Bu videodaki örneğe benzer devredeki gibi bir tasarım yapmak için nasıl bir yol izlemek lazım.
MCU kullanmadan Opamp ,ve benzeri devre elemanları ile buna benzer bir şey yapılabilir mi ?
Benim bir şeyler düşünerek yapmaya çalıştığım devre aşağıdaki gibi ama videodaki çok daha fazla hoşuma gitti.

pck.png

Falsad Simulasyonu için Tıkla

basit bir rc osilatör ve 4017 gibi bir sayıcı ile 10 adımlık bir sistem tasarlayabilirsin.

Süper Czorgormez hocamın söylediğini nasıl yapacağımı kafamda tam canlandıramamıştım. Mikrostep hocamın örneği sayesinde şimdi her şey yerine oturmuş oldu. Şimdi 4017 gibi sayıcı entegresi temin edip gerçek hayatta nasıl gözüktüğünü denemek kaldı.
İyi ki varsınız. Teşekkür ederim.

Falstad örnekleri içinde 555 ile yapılmış kare dalga osilatörü bulunmakta. Sinyal girişine onu bağlarsınız.
10K yerine pot bağlayabilirsiniz

Kendinden osilatörlü CMOS sayıcı entegreler 4017 yerine kullanılır

CD4060 - En yaygın kullanılan osilatörlü sayıcı

1757192646095.jpeg

Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,238
Üyeler
3,274
Son üye
realbarisbasturk

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back