Kasım ayı yurtdışı alışveriş önerisi

Sercan

--
Yurtdışı alışverişlerimi biriktirip, Avrupa'dan Türkiye'ye gelen bir tanıdığım olursa, ona yönlendiriyorum. O da yolcu beraberinde getiriyor. Bizimkiler gezmeyi sevdiğinden mutlka iki ayda bir giden-gelen biri oluyor. Aralık ayında yine bir arkadaşım Almanya'dan gelecek.

Yurtdışından önerebileceğiniz bir ürün var mı? Özellikle elektronik laboratuvarımı zenginleştirecek kaliteli el aletleri, kablo gibi sarf malzemelerine bakınıyorum. Tabii, bagaj olmayacağı için sırt çantasına sığabilecek ölçülerde olması gerekiyor. Aslında masrafını kaşrılamak koşulu ile bagaj hakkı aldırabilirim ama buna değecek bir ürün olması lazım.

Neyse, önerebileceğinizi bekliyorum.

elinizde olmasa termal kamera derdim ama varmış. nükleer işlere meraklıysanız (ya da hurdalıktan gelen bilinmeyeyen cihazları test etmek için olabilir) veya radon birikme şüphesi olan yerlere bakmak için alfa algılayabilen bir geiger sayacı olabilir. Türkiye'de satışı TAEK iznine bağlı diye biliyorum

elinizde olmasa termal kamera derdim ama varmış. nükleer işlere meraklıysanız (ya da hurdalıktan gelen bilinmeyeyen cihazları test etmek için olabilir) veya radon birikme şüphesi olan yerlere bakmak için alfa algılayabilen bir geiger sayacı olabilir. Türkiye'de satışı TAEK iznine bağlı diye biliyorum
Nükleer işine meraklı, daha da önemlisi bilgi sahibi olmadığım için Geiger sayacı bana fayda sağlamaz. Ben daha çok gündelik kullandığım araçların kalitelerini falan almak istiyorum. Böyle ürünler bit pazarından filan çıkınca kurcalıyorum.

Şöyle örnek vereyim: Bauhaus'tan çok uzun zaman önce aşağıdaki neşter takımını almıştım. Teoride içinde her çeşit uç var, dolayısıyla çok işlevsel görünüyor. Fakat pratikte uçları tutan kısımlar plastik olduğu için sağlam değil. Kullanmak eziyet. Sonraları yine aşağıda görülen metal olanı aldım. Bu çok daha işime yarıyor.

Aynı şekilde birçok cımbızım var. Kaliteli ve işime yarıyorlar fakat SMD için daha iyilerinin olduğunu biliyorum ama marka-model bilmiyorum. Kasım indirimleri varken elimdekileri kaliteli el aletleriyle değiştirmek istiyorum. Bana göre kaliteli ürünle çalışmak çok daha keyifli. Üzerine kat kat laboratuvarımdaki ekipmanları iyileştiriyorum...

20241119_160031.jpg
20241119_160037.jpg
20241119_160044.jpg
20241119_160100.jpg
20241119_160112.jpg
20241119_160335.jpg
20241119_160459.jpg

Forum istatistikleri

Konular
7,245
Üyeler
2,926
Son üye
karakartal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back