Kayıp kişi bulmak için en basit en pratik yol önerileri?

looktr

Üye
Telefonu hala açık olan ormanda kayıp birisini bulmak için, sinyal takip cihazı araştırdım. Fiyatı oldukça yüksek. Sadece gsm sinyali tespit etmek için basit bir cihaz veya elektronik devre tavsiyesi verebilir misiniz?

Şu anda kayıp yakınını arayan birisi var, faydası olur mu bilmem ama. Jandarma araması maalesef yetersiz kalıyor. Kayıp kişinin bilinç durumuyla ilgili sorun olduğu için, telefon çalsa bile açıp cevap veremiyor. Bu gibi durumlar için gsm sinyal takip tespit cihazları önemli.

gsm sinyalininden dışarıdan bir cihaz ile lokasyon tespiti aşırı zor. çünkü değişen şartlara göre sinyalin birden çok yol üzerinden gelme durumu var. ayrıca arama yapılan bölgedeki tek sinyal o telefondan gelmiyor. arama çalışmalarına katılan, tesadüfen o bölgede gezen, o bölgedeki kameralar, iot cihazlar vs. çok fazla benzer sinyal mevcut olacak.

ancak gsm firmaları zaten bir telefonun lokasyonunu 15-20 metre hata ile tespit edebiliyor. belki burada jandarma/polis ile gsm firması arasındaki bürokratik süreç hızlandırılabilir.

bunun dışında google'ın aslında aile içi lokasyon paylaşım özelliği var, aile bireyleri yakınlarının anlık lokasyonunu talep edebiliyor. ya da kaybolan kişinin google/apple hesap bilgileri varsa telefonumu bul uygulaması ile de lokasyon tespiti mümkün.

Telefonu hala açık olan ormanda kayıp birisini bulmak için, sinyal takip cihazı
gsm sinyalininden dışarıdan bir cihaz ile lokasyon tespiti aşırı zor. çünkü değişen şartlara göre sinyalin birden çok yol üzerinden gelme durumu var. ayrıca arama yapılan bölgedeki tek sinyal o telefondan gelmiyor. arama çalışmalarına katılan, tesadüfen o bölgede gezen, o bölgedeki kameralar, iot cihazlar vs. çok fazla benzer sinyal mevcut olacak.

ancak gsm firmaları zaten bir telefonun lokasyonunu 15-20 metre hata ile tespit edebiliyor. belki burada jandarma/polis ile gsm firması arasındaki bürokratik süreç hızlandırılabilir.

bunun dışında google'ın aslında aile içi lokasyon paylaşım özelliği var, aile bireyleri yakınlarının anlık lokasyonunu talep edebiliyor. ya da kaybolan kişinin google/apple hesap bilgileri varsa telefonumu bul uygulaması ile de lokasyon tespiti mümkün.
Google cihazımı bulun şöyle bir sıkıntısı var ama cihazın konumuna erişildiği zaman telefona uyarı gidiyor

gitsin zaten kayıp kişinin bilinci yerinde değil ve baygın durumda, hatta telefonun alarm sesi çıkarması daha bile iyi. kişiyi bulmayı kolaylaştırır.
Bilinç durumundan kasıt baygınlıksa tabi daha iyi olur hatta appleın konu ile alakalı bir reklamı vardı sanki kazaları algılayıp otomatik sos gonderen

Bilinç durumundan kasıt baygınlıksa tabi daha iyi olur hatta appleın konu ile alakalı bir reklamı vardı sanki kazaları algılayıp otomatik sos gonderen
telefonda var mı bilmiyorum ama apple watch içinde kesinlikle var. düşme veya sert çarpma algıladığında sos durumuna geçip kişinin konumunu kayıtlı kontaklara mesaj atıyor.

Forum istatistikleri

Konular
7,148
Üyeler
2,893
Son üye
_AlfaTan_

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back