Kendi arabamda tek basima iken neden maske takiyorum?

Endorfin35+

Kayıtsız Üye
Uyuz olduğum durum...

"ARAÇLARDA MASKE TAKMAK ZORUNLU MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısında 81 ili kapsayacak kararların alındığı duyuruldu.

Ülke genelinde (meskenler hariç olmak üzere) tüm alanlarda (kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, iş yerleri, fabrikalar vb.) vatandaşlara istisnasız maske takma zorunluluğu geldi.

Yeni yayımlanan genelgeye göre özel araçta da tek kişi de olsa maske takmak zorunlu"

Muhtemel gerekçesi şudur; Araç içinde yalnızım diye işe giderken hapşırabilirsin, gün ortasında yemeğe giderken ya da iş dönüşü ikinizin de maskeli olduğu arkadaşın senin arabana biner...

Buna rağmen saçma olduğu senaryolar var, mesela sadece çocuğu okula bırakıyorum sonra da gidip alıyorum...

Demek ki ilk senaryo ve türevleri daha önemli ki zorunluluk geldi. Aynı zamanda kontrol (gücü elinde tutmak) ya da dikkat çekmek için kural gelir ama uygulama gevşetilir...

Sonuç: Kurallara uyuz olmak ya da Cavit memura yakalanmak, Covid'e yakalanmaktan iyidir. Memura yakalanırsan enişteyi arayıp teşkilata bağlanma joker hakkının saklı olduğunu unutma! :D

Dışarıda iken, sürekli ve kontrolsüz bir şekilde değişebilen şartlar karşısında "şu anda maske takmam gerekir mi gerekmez mi" diye sürekli mental enerji harcamamak için, ve yanlış değerlendirme sonucunda maskeyi takmayıp riskli bir duruma düşmemek için, sürekli maske takmak daha güvenli diye düşünüyorum.

Mesela arabadasın ve trafiğe takıldın, hava da sıcak camlar açık. Yanındaki arabadaki covid'li hapşurdu. Veya hemen camın yanına bisikletli geldi ve hızlı hızlı soluyor. Veya yandaki araba ve sen de camları indirdin ve herifle trafik kavgası yapıyorsun bağıra bağıra :)

Öngörülemeyecek çok senaryo var, maskeler de bence çok rahatsız etmiyor, risk almaya değmez.

Uyuz olmam maske takmadigim anlamina gelmiyor. Yakalanacak bir durum yak yani :)

Her aksam 1.5 saat yogun trafikte arac kullaniyorum. Yakinda maskeden olecem :)

Her aksam 1.5 saat yogun trafikte arac kullaniyorum. Yakinda maskeden olecem :)

Of valla çok şükür home ofis çalışıyorum. Kendimi her gün 1.5 saat trafikte hayal edemiyorum, Allah kolaylık versin ...

Ben sahsi aracta tek kisi ve camlar kapali olmak kaydi ile maske kullanilmasinin gerekli olmadigini dusunuyorum. Ama kullaniyorum.

İzmir mi? o_O Ooo demek ki acayip olmuş o zaman orası. Eskiden amcamlar iş dönüşü trafik oluyor eve gelmemiz 30 dk sürüyor dediklerinde dalga geçiyorlar sanıyordum. O zaman öyleydi çünkü ben gezmeye gittiğimde, Kaşıyaka-Narlıdere bana göre İzmir'in uçtan uca mesafesi 20 dk. sürdü ne sıkıcı şehir demiştim.

Sokağa çıkmama tedbirleri varken 20dk sürüyordu :) Sıkıcılık konusunda şimdi ben aynısını diyorum. Nufus kalabalıklaştı. Yeni yollar yapılmadı. Sonuç böyle oldu. Sabah ayrı bir dert, akşam ayrı bir dert. Bazen keşke köyde yaşıyor, çiftçilik falan yapıyor olsaydım diyorum.

Köyde yaşamak tecrübe sahibi biri değilsen çok radikal bir karar. Bazen ben de arzu ediyorum ama gittiğim zaman da 2 gün sonra vakit durmuş gibi geçmiyor. En güzeli kasaba havasında iş ve evin yakın olduğu bir düzende yaşamak. Okul çarşı pazar filan olmalı ununu eleyip eleğini asmadıysan...

Bizimkisi şu an için fantazi. Bir ihtimal emekli olursak o zaman. Zaman geçirme konusunda haklısın ancak şehirde (en azından benim için) zaman aşırı hızlı akıyor.

Büyük geçmiş olsun. Gerçekten de kendi sağlığının sorumluluğun kendi eline alman lazım. Yoksa doktorun her tavsiyesine her fikrine uyarsan, neticede doktorluk da terzilik, aşçılık gibi meslek. Terzinin her diktiği olmuyor, aşçının her yaptığı yenmiyor :)

Yemeklerin kendisinden bulaşma riski olmuyor mu? Sadece kaplar, çatal kaşıktan mı oluyor?

"Kendi arabamda tek basima iken neden maske takiyorum?"

Çünkü ceza kesmek istiyorlar da ondan.

Maske evde neden zorunlu değil.
Çünkü eve gieremiyorlar.

@cevdetfaikosman geçmiş olsun. Arkadaşlar yaklaşık bir ay önce ailecek covid-19 ile hastalandık. Allah'a şükür başka insanlara kıyasla hafif atlattık ancak şunu söyleyebilirim her ne kadar çocuklar hafif atlatıyor dense de kızımın iki gün boyunca düşmeyen ateşini siz gelin bana sorun. Çok yüksek değil ama her şey ihtimal dahilinde. Aklınıza binlerce soru yüzlerce senaryo geliyor. Doktoru arıyorsunuz hastaneye gitmeyin, oralar daha fena diyor. Calpol tek başına işe yaramıyor dolven vereceğim, doktor dolven kullanma, virüsün boğaza ve akciğere yerleşmesine zemin oluşturup oluşturmadığı hakkına araştırma yapılıyor diyor. Anlayacağınız her tarafı pis bir değnek. Fazla uzatmayayım özetle; maske takın, vicdanınız rahat olsun.

Herkese geçmiş olsun. Bu işler başa gelmeyince şaka zannedilir, tepkiler de bundan kaynaklanıyor. Bunu yaşadığım bir tecrübeden dolayı çok iyi anlıyorum.

Küçükken bizimle beraber kuzeni (amcaoğlu) babam, amcam denizi sevmiyor diye şileye denize getirdi. Çocuk sahilde kayboldu. Sıcağın alnında 4-5 saat aradık, artık ölüsüne bakıyorduk. O gün fark ettik ki bütün bir yaz boyunca her hafta sonu gittiğimiz sahilde saatte 20-30 çocuk kayboluyormuş. O zamana kadar her hafta sonu gittiğimiz yerde bu anonslardan haberimiz bile yoktu. Çünkü anonslara kulak kabartmıyorduk. Babamın bütün arkadaş grubu bu kadar kayıp olmasına şaşkınlık içindeydi. Neyse çok şükür biz kuzeni sağ sağlım bulduk. Doktor babama o günden sonra xanax vermişti.

Başınıza gelince kafayı yemeyin, uyarılara kulak kabartıp tedbir alın!

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back