Kicad Lehimli yol

erdemtr55

Yeni Üye
Merhaba,
jlcpcb pcb bastırdım.Pcb lerin altında solder mask paste yani lehim kaplı olacaktı.
Çizimleri Kicadde yaptım ,ve dosya içerisinde yollar vardı.Ama ne olduysa oldu , yollar boya ile kaplandın lehimsiz.Acaba bir ayar veya bir problem mi var kicadde onu sormak istedim.Gerber dosyaları kontrol edip yollamıştım.
iyi günler

Çizimlere bakabilirsek iyi olurdu.

Şimdi kicad ile açtım projesi. PCB dosyasına çok fazla sorun var. Havada birçok track var, veya hiçbir yere bağlı olmayan, ama başka track'lerin üzerine yerleştirilmiş bağlantı yolları var. Sanki şemadan gelen "ratsnest" e göre çizilmemiş ve manuel olarak yolları yerleştirmişsin gibi. İstersen komple sil, sonra tekrar yerleştir ve padleri de X tuşu ile birbirine bağla.

soldermask olmayan yerler oluşturmak için yapılması gereken, sinyalin bütün track'lerini seçmek ve oraya "soldermask koyma" anlamına gelen bir zone tanımlamak. Ama önce PCB deki mevcut sorunları gidermen lazım.

Eğer f.paste ve b.paste yolları diyorsaniz onları üzerine lehim gelsin diye yerleştirdim

paste layerlar ile işin yok. Onlar SMD kartlara pasta lehim sürme işi için.

Senin padleri düzgün bir şekilde birleştirmen lazım. üst üste gereksiz trackler olmaması lazım. Mesela aşağıda ben 36V sinyalini komple seçmek istiyorum, seçemiyorum. Neden? Çünkü bir sürü track parçası var üst üste binmiş ve birbirinden kopuk. "Select All Tracks in Net" çalışır hale gelmesi lazım.

1741197280082.png

paste layerlar ile işin yok. Onlar SMD kartlara pasta lehim sürme işi için.

Senin padleri düzgün bir şekilde birleştirmen lazım. üst üste gereksiz trackler olmaması lazım. Mesela aşağıda ben 36V sinyalini komple seçmek istiyorum, seçemiyorum. Neden? Çünkü bir sürü track parçası var üst üste binmiş ve birbirinden kopuk. "Select All Tracks in Net" çalışır hale gelmesi lazım.

40700 eklentisine bak
F.paste ve B.paste track ları temizledim .AMA normal bakır yolları birleştiremedim .Hala ayrılar onlar için bir kısa yol varmı? Ayrıca klavyeden x tuşunuda denedim oda parçalı yapıyor.

Forum istatistikleri

Konular
7,423
Üyeler
3,017
Son üye
Faithking

Son kaynaklar

Son profil mesajları

yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Back