Kısa Devre Bulucu ( Buzzerlı Cic )

KaanAyaz

Yeni Üye
Selamlar.
aşağıda verdiğim linkteki devreyi oluşturdum. Pro Trinket 3v yerine 5v olanı alabildim. Sorun olmaz diye düşündüm. Devreyi hatasız kurduğumu düşünüyorum. Ancak enerji verdiğimde kısa devre etmeden buzzer ötmeye başlıyor. Kısa devre edince ses biraz azalmakta yani tersine işliyor gibi. Devre elemanları beslemek için 5v to 3v3 çevirici modül kullanıyorum. Pro Trinketi çevirici modülü beslediğim 5v ile çalıştırıyorum. Acaba devreyi trinketin besleme çıkışından almadığım için mi sorun yaratıyor.. Ayrıca buzzerı pasif olarak sipariş verdim acaba yanlış göndermiş olmaları veya buzzer Volt uyumu ile alakalı bi sorun olabilir mi. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Foruma hoşgeldin!

Farklı besleme kullandığın için eşik değerleri değişiyor, ondan çalışmıyordur. Tüm devreyi 5V ile beslersen çalışması lazım diye düşünüyorum. Veya programı değiştirerek eşik değerlerini ayarlayabilirsin.

Devrenin resmini de koy, başkaları da fikir edinsin :)

Teşekkürler Timur Hocam.
Devreyi göründüğü gibi kurdum. Sadece Trinket Pro 5v ile ve Solda kalan 3v3 girişlere enerji ayrı gittim...
Bugün bilgim yettiğince programı kurcalayıp çözmeye çalışıcam. Yada devreyi 5v ile beslenen dirençleri değiştirmem gerekir mi?

2856481420297987034.JPG

Son düzenleme:
3.3 V ile beslenen her yeri 5 V ile beslersen çalışması lazım. Eğer 3.3 V u muhafaza etmek istiyorsan program koduna müdahale gerekir.

Bu devrenin sagladigi fayda nedir?

0.5 R de kisa devre gostermiyor, 0.1R kisa devre gosteriyor gibi mi?

Benim koddan çıkarabildiğim kadarı ile, kısa devrenin empedansına göre ötme frekansını değiştiriyor. Kötü kısa devrede düşük frekans, iyi kısa devrede yüksek frekans.

Hocam sağolun. 5v ile hepsini beslediğimde devre çalıştı. Sadece hassasiyeti çalışmanın olduğu sayfadaki kadar iyi değil.. Ben kısa devre olan devre elemanlarını vs. bulmak için kullanıcaktım bu devreyi uygun heralde.

MCP6041 girişindeki 2R ve 1R yi voltajların oranında (3.3 / 5) azaltmayı deneyebilirsin.

Kusura bakmayın. Çok soruyorum gibi
Prob kullanmak istesem ve Bu devreyi LCD display ile desteklesem bu projede bana ücreti dahilinde yardımcı olabilecek biri çıkar mı...

Kusura bakmayın. Çok soruyorum gibi
Prob kullanmak istesem ve Bu devreyi LCD display ile desteklesem bu projede bana ücreti dahilinde yardımcı olabilecek biri çıkar mı...

İstediğin kadar soru sorabilirsin, forumun amacı bu zaten. Bu sistemi kendin de yaparsın, niye yaptıracak birisini arıyorsun? LCD display ve prob da piyasada bulunabiliyor. Yalnız probun kalitelisini kullanmak lazım, yoksa temas kalitesi farklarından dolayı çok farklı omajlar görünür.

Veya diğer bir seçenek, kaliteli bir multimetre alırsan, bunların probları altın kaplama oluyor ve 50 m[CHAR]Omega[/CHAR] mertebesinde direnç ölçülebiliyor. O zaman cic mic gerek yok direkt olarak multimetre ile kısadevrenin yerini buluabilirsin.

Farklı voltajlarda level shifter kullanmak mantıklı değil mi? Hani devrenin orj hali kalsın diye.

Hocam bu MM ler Kısa devre olan SMD kartda kapasitör yerini tespit edebilir mi ve fiyatları ne kadarın üstünde olanlar bu kadar hassas ölçüyor.
Benim yapmak istediğim linkdeki cihazın işlevi tipinde birşey çıkartmak.

Tavsiye cihazda alabilirim.

Hocam bu MM ler Kısa devre olan SMD kartda kapasitör yerini tespit edebilir mi ve fiyatları ne kadarın üstünde olanlar bu kadar hassas ölçüyor.
Benim yapmak istediğim linkdeki cihazın işlevi tipinde birşey çıkartmak.

Tavsiye cihazda alabilirim.

4.5 Haneli multimetre VE altın kaplamalı prob olması gerekiyor. Tek başına prob Türkiye'de nereden bulunabilir bilmiyorum ama yurtdışındaki şu firmada uygun fiyata var:

Veya Brymen BM869s alırsan bu cihaz zaten altın kaplamalı problarla geliyor ve deterministik olarak 50 m[CHAR]Omega[/CHAR] seviyesine kadar ölçüm yapabiliyor.

Bunu ifade ettikten sonra, mobil cihazlarda kart üzerindeki kısa devreyi bulmanın en hızlı yolu "short killer" denen yüksek akım kapasiteli güç kaynakları kullanmak.

Çevrimiçi personel

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,968
Üyeler
2,828
Son üye
beysperi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back