Klavye devre tamiri ?

des48

Üye
Oncelikle herkese merhaba. Klavyem su gecırmez bır klavye fakat gecen gun ustune su dokuldu ve calısmadı sonrasında ben ıcını acıp temızlemek ıstedım o sırada sanırım resımdeki alana zarar vermısım o yuzden bazı tuslar calısmıyor. Bu kısmı nasıl tamir edebilirim. Şimdiden teşekkurler

Ekler

• WhatsApp Image 2021-05-14 at 22.41.40 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2021-05-14 at 22.41.40 (1).jpeg
    54.5 KB · Görüntüleme: 232
  • WhatsApp Image 2021-05-14 at 22.41.40.jpeg
    WhatsApp Image 2021-05-14 at 22.41.40.jpeg
    37.2 KB · Görüntüleme: 250
Resimler net değil ama pek zarar görmüş gibi de durmuyor.
Oradaki plastik aksamın tamir edilebileceğini de pek sanmıyorum.
Klavye tuşlarını ve özellikle altındaki iletken pad'leri iyice silip kuruladın mı?

Resimler net değil ama pek zarar görmüş gibi de durmuyor.
Oradaki plastik aksamın tamir edilebileceğini de pek sanmıyorum.
Klavye tuşlarını ve özellikle altındaki iletken pad'leri iyice silip kuruladın mı?
herhangi bir sıvı kalıntısı yok. Resimdeki sarı çizgilerin bazılarında kılcal çizikler var o kısımlara bakır kablo banladığım zaman tuşlar çalışıyor fakat sağlam olmuyor geri atıyor.

Yol çekme teli diye birşey var. Kartlardaki bakır yollar bozulduğu zaman tamir etmek için kullanıyorlar. Belki işinize yarayabilir. Youtube'da videoları
var. Klavyede işe yarar mı bilmiyorum ama bir araştırın isterseniz.

yolçekme.jpg

iletken boya denemelisin o zaman.
Ben bir ara almıştım kumanda padlerinin iletkenliği için. Pek işe yaramamıştı. Sanırım kalitelisini almak lazım.

İletken yapıştırıcı olabilir. Hiç denemedim ama ismini böyle koyduklarına göre işe yaraması lazım :D

linkteki urunumu kullanmıştınız?
Yok. Bendekinin resmini aşağı ekledim.
Aldığım zamanlar carbon meşhur değildi. Bakır boya diye aldım ben.

Senin için bir miktar kağıda sürüp, multimetre ile kısa devre modunda ölçeceğim. Durumunu birazdan yazarım.

20210516_185638.jpg

İletken boya işini çözecektir. Şu an elimde yok ama bende bir dönem kullandım. Paket almak yerine belki oto camcılarından çok az bir miktar rica edebilirsin. İkinciye kullanım alanı bulmak kolay olmuyor.

Multimetre ile yaptığım ölçüme göre 1K Ohm civarı yüksek bir direnç var üzerinde.
Herhalde bunun kuruyup taş gibi olmasını beklemek gerek. Yarına kadar bekleyelim, yarın tekrar ölçeceğim.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,116
Üyeler
2,885
Son üye
ozcanthegreat

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back