Kompressörle Bilgisayar temizliği

Omega

Kıdemli Üye
Resimdeki max 300 psi lık kompressör bilgisayar temizliği için yeterli olabilirmi?
Çalıştırdığımda öyle ahım şahım bir üflemesi yok.Bir iki kere transporter gibi ağır aracın lastiğini şişirdi ama ,çalışırken hiç kuvvetli üflemiyor.
Ayrıca büyük kompressörlerde bulunan hava tahliye vanası gibi bir mekanizma bunda yok.Çalıştırırken tırsmıyor değilim

İğne ucu takınca yüzey alanı azaldığından üfleme artıyor ama daha kuvvetli üfleme yapması için yapılabilecek birşey varmıdır?

compressor.png

O kompresör temizlik için kesinlikle işe yaramaz. Hava akışı son derece yetersiz kalır. Bunlar sadece lastik veya top şişirir. Temizlik için tankı olan kompresör gerekli.

Biraz önce notebook'u temizlemeye çalıştım hava kanallarından biraz tozlar çıktı ama büyük kompresörle birkaç yıl önce temizlediğimde çıkana kıyasla pekbirşey değil.

Enazından notebook standımın altına taktığım fanın sesini günde bir saat az dinlesem kâr benim için.
Şimdilik notebook pek bi sessiz klavyenin altıda şimdilik daha soğuk

@taydın bu tank buna eklenebilirmi ? yada yeni bir tane yapılması karmaşık yada pahalıyamı mal olur?

Merhaba, yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Datalara bakacağım.
Sizin kompresör konusuna gelince elinizde çalışır eski basit bir buzdolabı kopresörünüz varsa kompresör olarak kullanabilisiniz. Ama uğraşmaya değmez. Çok ucuz çin malı ürünler var. Eğer kaliteli, uzun vadeli ve de kuru hava (nemsiz ve yağsız) profesyonel bir şeye ihtiyaç varsa Dental kompresörleri bu işler için kullanabilirsiniz.

Kompresör yapmak oldukça basittir ama bazı disiplinleri de beraberinde getirir. Olmazsa olmazları vardır. Yapmayı düşünürseniz tüm detayları ile anlatabilirim.

@taydın bu tank buna eklenebilirmi ? yada yeni bir tane yapılması karmaşık yada pahalıyamı mal olur?

Tank eklenebilir, ama kaliteli ve tüm testlerden geçmiş bir tank bulman lazım. Yoksa patlama riski var. Bazıları piknik tüpünü falan tank olarak kullanıyor, böyle şeyler yapmamak lazım.

Veya hava üfleme makinası alabilirsin. Hatta bunlar daha uygun olur.

Piyasada yaygın olarak satılan tanklı kompresörlerde basınç çok yüksek, tipik olarak 8 bar. Bu kadar yüksek basınçtaki bir hava, o küçücük nozuldan çıkarken çok yüksek hızlara ulaşıyor. Dikkat etmeyip nozulu anakart komponentlerine fazla yaklaştırırsan, komponenti PCB den koparabilir.

1699960504523.png

Merhaba, yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Datalara bakacağım.
Sizin kompresör konusuna gelince elinizde çalışır eski basit bir buzdolabı kopresörünüz varsa kompresör olarak kullanabilisiniz. Ama uğraşmaya değmez. Çok ucuz çin malı ürünler var. Eğer kaliteli, uzun vadeli ve de kuru hava (nemsiz ve yağsız) profesyonel bir şeye ihtiyaç varsa Dental kompresörleri bu işler için kullanabilirsiniz.
Kudret bey rica ederim .
Kompesörü araştırmamdaki sebep imalatta pekçok konuda kullanılıyor.Mobilyacılıkta ataş benzeri çakma işinde ,zımparalamada ,boyamada da kullanılıyor vs
Eğer ucuna takılan aparatlarla böyle işlemleri yapan güçte kompresör DIY olarak yarı fiyata falan mal oluyorsa yapmaya değerdir diye düşünüyorum.

Kompresörlerin basıncını azaltıp çoğaltan mekanik parça varmıdır? 1 bar yeterli olan işleme 8 bar vememek için?

Birçok havalı el aleti 6 bar basınç ile çalışır. Dolayısıyla senin kompresörü 6 bara ayarlaman yeterli. Bunu hem el aletleri için hem de temizleme için kullanabilirsin. Ama daha farklı basınçlarla çalışmak istiyorsan o zaman basınç düşürücü regülatör alman lazım.

Şimdi baktımda nisbeten uçuk rakamlar yok gibi 3-4 bin liraya koppresörler iş görür gibi

Şimdi baktımda nisbeten uçuk rakamlar yok gibi 3-4 bin liraya koppresörler iş görür gibi

Şöyle 25 litre (veya tercihen 50 litre) bir kompresör alırsan kesinlikle pişman olmazsın. Bendeki kompresörü ben HER GÜN kullanıyorum. Ya birşey temizliyorum, ya ıslak birşeyi kurutuyorum, yada uzun hortumu takıp yangın merdiveninde elektrik süpürgesinin süngerlerini temizliyorum ve hanımdan puan topluyorum ;)

O kompresör temizlik için kesinlikle işe yaramaz. Hava akışı son derece yetersiz kalır. Bunlar sadece lastik veya top şişirir. Temizlik için tankı olan kompresör gerekli.
Yoo, gerek yok tanka falan. Ben yillardir sundan kullaniyorum hic toz birakmiyor. Hatta son hizinda acarsam muhtemelen komponentleri soker goturur. Son kademe alti, ben 2'de kullaniyorum. Fanlari falan hep sabitlemem gerekiyor bozmasin diye.

Not : Verdigim linktekini en ucuz diye secmistim, ayarsiz diye not eklemisler. Alinirken hiz ayari olandan almak gerek.

Son düzenleme:
Kudret bey rica ederim .
Kompesörü araştırmamdaki sebep imalatta pekçok konuda kullanılıyor.Mobilyacılıkta ataş benzeri çakma işinde ,zımparalamada ,boyamada da kullanılıyor vs
Eğer ucuna takılan aparatlarla böyle işlemleri yapan güçte kompresör DIY olarak yarı fiyata falan mal oluyorsa yapmaya değerdir diye düşünüyorum.

Kompresörlerin basıncını azaltıp çoğaltan mekanik parça varmıdır? 1 bar yeterli olan işleme 8 bar vememek için?
Elde yapılan ürün, hazır satılandan daha pahalıya çıkar. Ama istediğiniz tüm özellikleri kendiniz belirlersiniz.

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back