Konusunu açtığım kış bahçesi için olan devrem

1enjoy

Üye
Merhaba değerli ustalarım aylar sonra pcb yi elime aldım ve taktım aklıma daha fazla çıkış ve gpio ekleyip daha değişik şeyler yapmak geldi biraz devre üzerinde oynamalar yaptım bana göre bir sıkıntı yok fakat sizede bir danışmak istedim akıllı ev sistemime erişip ordan ethernetle tam erişimle kış bahçemi tamamen yönetmek istiyorum.

Ekler

1 - yükleri transistörün emiteri yerine kollektör ucuna bağlaman standartlara uygun olur.
2 - rölenin bobin uçlarının arasına 100nf bağlaman iyi olur.
3 - saat piline seri bağlanan diyota bu tasarımda gerek yok. Eğer nikel pil yerine Ni-Cd gibi bir şarjlı pil yapısı kullansaydın diyot orada gerekebilirdi.
4 - şemanın okunurluğu biraz düşük geldi. Çözünürlük meselesi değil de biraz kopukluk var.

Ben seni tanımıyorum, senin yüklediğin bir pdf'i neden bilgisayarima indireyim? Belki içine trojan sakladın? Doğrusu resim olarak paylaşmak.

Şema okunurlugu kötü. tamam çok uzun hatlara tel çekmek yerine isim vererek birbirine bağlamak doğru ama yakın mesafede yapılmaz. Bloklar arası bağlantıda kullanın sadece.

w5500 kısmı çalışmaz. Ya hazır w5500 modül şemasını birebir kopyalayın yada "w5500 reference desing" dokümanındaki şemayı çizin.

heryere 1n4148 koymuşsunuz, kaldırın onları. röleyi direk esp32ye baglayamazsınız.
esp32nin io0 ve io2 yi kullanmayın, boş bırakın onları.

Forum istatistikleri

Konular
8,221
Üyeler
3,269
Son üye
hasandeniz1199

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back