Kumpas masajı

taydin

Timur Aydın
Staff member
Benim mitutoyo absolut dijital kumpası düşürmüştüm betona ve iç çap çenelerinden birisi darbe yemişti. Gene de kullanıyordum. Ama bugün getirdim kumpası atölyeden çenenin durumunu değerlendirmek için. Çenelerden birisi muntazem idi, diğeri ise hafif geriye yamulmuş ve sivri olması gereken uç da yamulup bir topuz şekli almış.

Masanın üzerine düz bir metal parça koydum ve yamuk olan çeneye bir süre bastıra bastıra masaj japtım. Çenenin alt taraflarının paralelliğini sağladıktan sonra uç tarafta düşmeye bağlı oluşan topuz kaldı. Onu da gene mikroskop altında 1500 zımpara ile yavaş yavaş düzelttim. Topuzu uzaklaştırdığım için bir çene biraz kısalmış oldu ama olsun, gene iş görür :tamam2:

1734949096442.jpeg

1734949111194.jpeg

Elimde iç çap mastarı yok. Ama johnson blok mastar seti var. 10 mm lik bloku iki farklı blok arasına sıkıştırıp ölçtüm. 10.01 - 10.02 gibi ölçüyor. Insize ile de karşılaştırdım, benzer ölçümler alıyorum. Güvenilir bir ölçüm değil tabi çünkü hangi açı ile kumpası konumlandırdın? bloklar arasında kir/toz var mı? hepsi önemli. Ama 0.02 mm hata benim kullanımım için kabul edilebilir bir hata

1734957784158.jpeg

Forum istatistikleri

Konular
7,110
Üyeler
2,880
Son üye
onur1986

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back