Laptop tavsiyesi

Birçok mühendislik programını kullanırken ekran çözünürlüğü ve boyutu çok önemli. Küçücük laptop ekranı ile katı modelleme veya ECAD yazılımı kullanmak tam bir işkencedir. Mutlaka laptop alacaksan en azından harici monitör kullanmak lazım. Ben olsam 4K ekran çözünürlüğü olan ve 15 inç ve üzeri bir laptop bakarım.
 
Birçok mühendislik programını kullanırken ekran çözünürlüğü ve boyutu çok önemli. Küçücük laptop ekranı ile katı modelleme veya ECAD yazılımı kullanmak tam bir işkencedir. Mutlaka laptop alacaksan en azından harici monitör kullanmak lazım. Ben olsam 4K ekran çözünürlüğü olan ve 15 inç ve üzeri bir laptop bakarım.
Benim 24 inch bir monitörüm var onu kullanmayı planlıyorum.
 
Ben yüksek güç tüketimi bilgisayar almamanız taraftarıyım şuan anlamsız gelse de ileride prize bağlı çalışmak can sıkıyor en az 2 3 saat kendi başına çalışabilmesi gerekiyor.

Bu güne kadar hiçbir elektrik elektronik uygulama yaparken grafik kartı ihtiyacım olmadı boşuna 3-4 serisi grafik kartına para ödemeyin
 
güncel kullandığım bilgisayar Huawei d15 çok memnunum pil ömrü ekran kalitesi sessiz çalışması ve en büyük artısı type c portundan şarj olabilmesi.

Yanında kocaman adaptör gezdirmiyorsun telefon adaptöründen biraz büyük
Hocam ya ben ytüde elektronik ve haberleşme okuyorum cidden maddi durumum o kadar iyi değil gidip başka bir tane daha alamam. Sizce bu bütün işimi görür mü ? ekran kartı olmadığından dolayı korkuyorum
 
Benden çok uzun yıllardır elektronik ile uğraşanlar da var forumda ben 5 yıldır(1 yıldır falan elim birşeyler tutuyor) uğraşıyorum elektrik elektronik kullandığığım programlar;
-arduino ide,
-keil,
-microchip studio,
-matlab,
-vscode,
-android studio(listedeki en ağır program bu)
-vs 2022,
-mplab,
-Clion,
-nextion editor,
-thony,
-stm cube ide

-proteus8,
-easy eda,
-e plan,
-altium(çok az kullandım)
-ki cad

Bu programları kullandım ve hiçbiirnde grafik kartım devreye girmedi evde kullandığım bilgisayarımın üstünde 1050 4gb var iş yerinde huawei d15 i3 10.gen olan bilgisayarı kullanıyorum ve en ufak sorun yaşamadım.

@Baran EKREM
 
O kadar para vermene gerek yok. Başka şeylere kaynak ayırabilirsin.
Tasarım programları için bana 1650 ekran kartı bile yetiyor sana uzun süreler 3050Tİ yeterli olur tasarım işlerinde fazlasıyla. 3060' lı model alsan işinin bile fazlasında bir ekran kartı gereksiz görüyorum.
Oyun oynayacaksın arada yüksek fiyatlı ürünler de önerebilirim ama elektronik ve yazılım işlerinde gereksiz olacak o kadar paralar.
Osiloskop, multimetre, ekipmanlar vs. için kaynak ayırsan daha iyi.

Ayriyetten 3050Tİ de oyunlarda gayet iyi bir ekran kartı. Şuanda tüm oyunları da oynatabilen bir ekran kartı sadece AAA oyunlarda VRAM yetersizliği oluyor ama orta ayarlarda yine rahatlıkla oynatabiliyor oyunları.
Amacın oyun değil tasarım işleriyse 3050Tİ fazlasıyla işini gören bir ekran kartı.
İşlemci de önemli tabi ama 40 bin ile 20 bin şaptopun fiyatını etkileyen en önemli şey ekran kartı oluyor çünkü aynı işlemciyi kullanıyorlar genel olarak. Bilgisayar oyunlarına gelince, counter-strike'ı tercih ediyorum ve platformda kasa açmayı da seviyorum https://skin.club/tr/upgrade. Bu görevler için bir dizüstü bilgisayar yeterli.

Anladım, önerilerinize katılıyorum. 20.000 TL’ye kadar maliyeti olan bir sistemi tercih etmeniz yeterli olacaktır. Bu fiyat aralığında 3050Ti ekran kartı ve 10. nesil Intel Core i7 işlemci gibi iyi özelliklere sahip bir sistem bulabilirsiniz.

İşte 20.000 TL altı laptop tavsiyesi:

İşlemci: Intel Core i7-12700H
Ekran kartı: NVIDIA RTX 3050Ti
RAM: 16 GB DDR4-3200
Depolama: 512 GB SSD.
Ekran: 15,6 inç Full HD IPS.
Pil: 7 saat
Fiyatı: 20.000 Türk Lirası.
Bu dizüstü bilgisayar IdeCAD için yeterli performansı sağlayacaktır. Ayrıca Counter-Strike gibi oyunları da orta ayarlarda rahatlıkla oynayabiliyor.

Osiloskop ve multimetre gibi ekipmanlara kaynak ayrılması önerilir. Bu ekipman elektronik ve yazılımla çalışmanıza yardımcı olacaktır.

İşte bazı dizüstü bilgisayar önerileri:

HP Pavilion Oyun 15
Acer Nitro 5
Lenovo Lejyonu 5
Dell G15
Bu dizüstü bilgisayarlar, fiyatı 20.000₹'ye kadar olan iyi belirlenmiş modellerdir. Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun bir dizüstü bilgisayar seçebilirsiniz.
 
10K'si ile 2. el 16 GB RAM, 1 TB SSD, dusuk ekran kartli ve orta seviye eski nesil islemcili makineler bulunuyor. Bunu yaninda tasimak icin alirsin. Kalan 40K ile de 50K verip alabilecegin notebook'un en az iki kati performansa sahip masaustu toplarsin. Isi masaustune yaptirirsin, gerekirse yanindaki notebookla uzaktan baglanirsin. Monitor yerine de daha uygun fiyatla televizyon bulunabiliyor. Devlet 50K'lik notebooka vergi indirimi yapmaz. Islemci tercihin sana kalmis ama ekran karti olarak NVidia disinda bir sey dusunme. Yapay zeka uygulamalarinda AMD'nin performansi NVidia'nin dortte biri kadar. Oyun performansi ve fiyatlari benzer olan kartlar arasinda yani. Intel ARC isine hic girme, yarin Intel sıkıldım deyip birakir, guncel surucu cikarmaz. Belli olmaz sagi solu.
 
Last edited by a moderator:
  • Beğen
Reactions: nt

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,003
Mesajlar
102,460
Üyeler
2,524
Son üye
Emretrk

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top