Lenovo Ideapad Gaming USB

TunahanC

SbX
Elimde bir Lenovo Ideapad Gaming var. Bununla zaman zaman esp32 kod yüklemek istiyorum. Standart olarak Cp2102'nin driverını kurdum, harici cp2102 modülünü taktığım zaman port açılmadı. Fakat başka bir bilgisayarda denediğim zaman port açılıyor. Sonrasında harici kart üzerindeki indikatör lede dikkat ettim. Laptopa takılı iken yan-sön olarak çalışıyor. Masaüstü pcde ise sürekli yanıyor. Bu da aklıma doğal olarak USB portunun yeterli güç sağlayamadığı sonucunu getirdi.

Kartı dışarıdan 5V ile besleyebilirim fakat koruma diyotu yok. Bu durumda önerisi olan var mı? Belki sorun USB'nin verdiği akım değildir ama bana öyle geldi bilmiyorum tavsiyelere açığım.

Bir de ubuntu/debian'ı livecd'den yükleyerek (işletin sistemi kurulmadan) terminaldan lsusb komutuyla sistemin algıladığı usb device'lara bakın.

Dışarıdan beslemeli usb hub'lar var. Bu tarz işler için yardımcı olur.

Son düzenleme:
Bir de ubuntu/debian'ı livecd'den yükleyerek (işletin sistemi kurulmadan) terminaldan lsusb komutuyla sistemin algıladığı usb device'lara bakın.
Bilgisayarda Oracle virtual machine var buna ubuntu kurmaya niyetim vardı da kurmamıştım. Müsait olunca bunu bir kurayım da onun üzerinden deneyeyim.

Bilgisayarda Oracle virtual machine var buna ubuntu kurmaya niyetim vardı da kurmamıştım. Müsait olunca bunu bir kurayım da onun üzerinden deneyeyim.
Virtualbox'un usb device'ların algılanması için ayarlar var. Modül VM'de algılanmasa bir tane daha mühtemel ve araştırılması gereken sorun kaynağı ortaya çıkar.
Livecd 2-3 dakikaya kullanıma hazır duruma geliyor.

Virtualbox rots için gerekliydi kurmaya üşeniyordum. Şimdi o da aradan çıkmış olur. Eğer bu şekilde çözemezsem sizin dediğiniz Livecd'yi denerim.

@birisim cp2102'yi taksam da takmasan da VB üzerinden aynı 3 adet usbyi görüyor. Bu durumda daha fazla kasmadan dışarıdan beslemeli bir USB hub almak en mantıklısı gibi geldi bana.

Forum istatistikleri

Konular
7,726
Üyeler
3,119
Son üye
İsmail16

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back