LG w1942s monitör besleme kartı arızası

teknotas71

Yeni Üye
Katılım
4 Ocak 2024
Mesajlar
1
Merhabalar LG w1942s monitör besleme kartındaki cam sigortayı patlatiyordu blok üzerindeki STK0765 mosfeti devreden ayirip multimetrede buzzer modunda uçlar direk olarak kısa devre şeklinde ötüyor ekranda değer vermiyor kondansatörler fiziksel olarak sağlam görünüyor şişen yada patlayan yok mosfeti değiştirmem durumunda arıza devam ederse nerelere bakmam gerekir
 

Ekler

  • DSC_2730.JPG
    DSC_2730.JPG
    969.3 KB · Görüntüleme: 50
  • DSC_2731.JPG
    DSC_2731.JPG
    1.2 MB · Görüntüleme: 48
Sigorta patladıktan sonra lehim yapılmış. Bu safhadan sonra tekrar elektrik verildiyse geri kalan elemanların çoğuda patlamış olabilir.
Sigortanın sol tarafındaki bobinin yanında yuvarlak yeşil varistör var. Onun sağlamlığına bakmalısın. İnşallah o da patlamıştırda devrenin geri kalanını korumuştur demek istiyorum ama arıza mosfete kadar da gitmiş bir yandan. Çoğu elemanın tek tek ölçülüp arızalı mı değil mi anlaşılması lazım.
Sıkıntılı iş. Allah yardımcın olsun.
 
arızayı bulmak için 220 volt girişinde itibaren sağlamlık kontrollerini yaparak gitmek lazım. bu besleme kartı üzerinde çok fazla devre elemanı var. eğer ticari olarak bu işi yapıyorsan müşteriyi çok bekletmemenizi öneririm. "besleme kartı arızalanmış, değişmesi lazım" de geç, sonradan tekrar arızalanırsa müşteriyi küstürmemek lazım. :) ben besleme kartı bulamassam 12 volt adaptör, voltaj düşürücü(5 volt için) ve florasan sürücü devresi kullanıyordum. florasan arızasında eskilere led döşeyip mosfet ile anahtarlıyordum. bazen anahtarlama voltajını açma kapama ledinden alıyordum. ama sonradan öğrendim ki panel kablosundaki 5 voltda aynı işi yapıyormuş. tabi direk anahtarlama voltajınıda bulabilirseniz bağlayın. mosfetin(ırfz44n) giriş ve çıkışın ucu arasına bir 30k ve üzeri bir direnç koyarsanız transistör gibiçalışır. bu tür uygulamaları pahalı monitörlerde yapmayın...

sırası ile
sigorta-filtre devresi-400v kapasitörler-mosfetler-pwm entegresi-pwm entegresi yandaşları(direnç,diyoti,kapsitör,transistörler vs.)-optikopler-tl431-trafo-çıkış kapasitörleri ve diğer devre elemanları, eğer devre çok yaşlı ise kapasitörler içindeki sıvı kurumuş olabilir.

pwm entegresi bacakları asla kısadevre olmamalı datasheet incelenmeli.
 
Son düzenleme:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,897
Mesajlar
100,674
Üyeler
2,496
Son üye
can12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top