LM2596 Otomatik Şarj Kesme Ekleme

Katılım
7 Mayıs 2020
Mesajlar
65
3S pil şarj için internette satılan sabit akımlı devreden aldım. Devredeki ok ledi sadece ayarlanan akımın altına düştüğü zaman yanıyor şarjı kesmiyor. Bende devreye tristör ekleyerek bu sorunu biraz çözmeye çalıştım. Çözümün bir sorunu var, devreye enerji verildiğinde çıkışta yük olmadığı için ok ledi yanıyor ve tristörü tetiklediği için çıkış kesiliyor. Devreye ilk önce yükü bağlayıp sonra enerji verir isek bu sorun çözülüyor.

Resim.jpg

Sema.jpg
 
Güncelleme; resimdeki güç devresi stabil çalışmıyor, çıkışta yük altında dalgalanma çok fazla, 1 A de çok fazla ısınıyor. Pil şarj etmek için kullanıyordum, perfermons alamadım.
 
lm2596 fena bir entegre değil aslında. bu devrede referans kaynağı regüle entegresi. stabil olmamasının sebebi bu olabilir mi acaba?
bir de sense direncinin değeri çok düşük. lm358 bunun altından kalkabilir mi emin değilim.
Ekran Alıntısı.PNG
 

Forum istatistikleri

Konular
5,906
Mesajlar
100,841
Üyeler
2,500
Son üye
Muhammet Salih Albayrak

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
Back
Top