LM2596 Otomatik Şarj Kesme Ekleme

smyomekatronik

Aktif Üye
3S pil şarj için internette satılan sabit akımlı devreden aldım. Devredeki ok ledi sadece ayarlanan akımın altına düştüğü zaman yanıyor şarjı kesmiyor. Bende devreye tristör ekleyerek bu sorunu biraz çözmeye çalıştım. Çözümün bir sorunu var, devreye enerji verildiğinde çıkışta yük olmadığı için ok ledi yanıyor ve tristörü tetiklediği için çıkış kesiliyor. Devreye ilk önce yükü bağlayıp sonra enerji verir isek bu sorun çözülüyor.

Resim.jpg

Sema.jpg

Güncelleme; resimdeki güç devresi stabil çalışmıyor, çıkışta yük altında dalgalanma çok fazla, 1 A de çok fazla ısınıyor. Pil şarj etmek için kullanıyordum, perfermons alamadım.

lm2596 fena bir entegre değil aslında. bu devrede referans kaynağı regüle entegresi. stabil olmamasının sebebi bu olabilir mi acaba?
bir de sense direncinin değeri çok düşük. lm358 bunun altından kalkabilir mi emin değilim.
Ekran Alıntısı.PNG

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,679
Üyeler
3,107
Son üye
xsharke

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back