LM3886 BreadBoard Devresi

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Düzenleme: Videonun içeriğindeki şarkının telif hakkı ile ilgili hak talep edilmesinden dolayı sesi kapatılmıştır :kizgin2:

Elektroniğe ilk başladığım günlerde sesi beni gudurtan devre. Bunu bir de profesyonel yapsam kim bilir nasıl olur düşüncesi hala içim de.

LM3886 BreadBoard üzerinde ben çalıştırdım ama size 2 neden den dolayı tavsiye etmiyorum. Birincisi kendisi 40tl civarı ve breadboard üzerine oturtabilmek için bacaklarını bayağı bir yamultmak gerekiyor. Bir kez gözden çıkarıp bu işlemi yaptıysanız artık normal bir plaket üzerine oturtmanız çok sıkıntılı olacaktır. İkincisi çok iyi soğutulması lazım. Yoksa hem kendine hem breadboard'a zarar veriyor.

lm3886 şema.png

Son düzenleme:
Son yaptığım STK465 devresi bu devreyi döver :D
Bu devreyi döverse beni kesin öldürür. Ben bu sesi telefonla kaydedip dinlememe rağmen hoşuma gidiyor. Birde canlı canlı dinlediğim zamanı hatırlıyorum da mökemmeldi yav :tamam1

Kaç yıldır ses tekniğinin bilimsel yönlerini öğretmeye çalışıyorum.
Hangi devre olursa olsun teknik değerler ölçülerek kriter belirlenebilir.
Ben o devreyi ve STK lı devreyi yapıp, @taydin abiye desem ki LM3886 çok hoş taydın abi bu blöfümü yemez.
Hemen her iki devreyi de ölçü aletlerinin altına sokar.
Tıpkı senin ELVIS amplini mıncıkladığı gibi :D
Daha sonra tekniğin gerektirdiği ölçümleri yapar.
Gürültüsü nedir?
Distorsiyonu ne kadardır?
Frekans cevabı ne alemde.?
Bu ölçümlerden sonra elde etmiş olduğu teknik verilerden sonra gelip beni kötekler :D
Senin hoşuma gidiyor dediğin olay sadece duymuş olduğun sesin frekans cevabıdır.
Gerek gürültü gerekse distorsiyon seviyesi kulağınla algılayıp ölçebileceğin değerler değildir.
Belki de biraz medium seslerin baskın çıkması senin hoşuna gidiyor ve bu entegre çok hoş diyorsun.
Eğer öyle ise LM1875 li amplideki ton kontrolü iptal et LM3886 ile aynı sesi elde edeceksin.
Aradaki tek fark güç bandı ki, 20W güç ile 40W güç arasında sadece 3dbA duyum seviyesi farkı vardır.
Bu konuların hepsin de hem fikiriz abi. Ben sadece kulaktan konuşuyorum. Bu entegreye hayranlığım var ve senle beraber bir ampli yapmadan da geçmeyecek. Evet uzun sürecek belki ama kaliteli parçalardan oluşan güzel bir ampli yapacağız.

Kaliteli bir ampli yapımının temeli çıkış entegresi değildir.
Gerçekten kaliteli bir ampli yapmak istiyorsan bazı teknikleri ve uygulama yöntemlerini bilebilmelisin.
Ben STK465 desem de hiçbir anlam ifade etmez. Aynı ampliyi LM3886 ile de yapsam aynı kaliteyi elde edebilirim.
Eğer test etmek istersen LM3886 lı ampli devresi yap ve LM1875 in yerine amplinin içerisine koy.
Aynı sesi elde edeceksin. Zaten aynı sesi elde edemiyorsan biryerlerde hata yapmışsın demektir.
Ben sana üst seviye ampli yapabilmen için gerekli dökümanları ve PCB dosyalarını da gönderebilirim. Ama kalibrasyon yapamayacağın için diğer devrelerinden farklı olmayacaktır.
Dur bakalım zaman ne gösterecek abi. Beraber bir yere kadar yaparız sonrasına da bakarız.

Önce bütçe belirlemelisin.
En büyük harcama kutu ve trafo olacaktır.
Daha sonra devrede kullanılacak bazı özel elemanların temin edilebilmesi.
Tekniğine uygun kutu bulabilirsen başlayalım.
Acelesi yok abi çünkü en büyük para trafoya vericem. O nun biraz beklemesi lazım. Şuan sırada hameg 203 osiloskop var. Peşine fy6900 sinyal jenarötörü. Benim proje önümüzdeki kışı bile görebilir.

Forum istatistikleri

Konular
7,728
Üyeler
3,119
Son üye
İsmail16

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back