Logitech s220 speaker değistirme yardım

Derappa

Üye
Katılım
19 Haziran 2020
Mesajlar
63
Selamın Aleyküm Yine ben hocalar :)
Sorunum şu elimde logitech s220 2+1 bi sistem var bass ı az geliyor üzerinde 4ohm luk bi bass var ufacık ben bunu elimde olan 8ohm 100w çıkma bi bass var oda küçük ama en azından diğerinden iyidir diyip değiştirmek istedim amfiyi soktum bası kablolarından ayırdım çıkma olan bass ı taktım çalıştırdım çalışıyor ama bass verimi çok düşük hiç vurmuyor gibi herhalde amfiye güçlü geldi bide normal hoparlörlerin yerine takim dedim bi oraya bağladım bass ı deli gibi çalışıyor kendini yırtarcasına ama bass yerine lehimlediğimde hiç vurmuyor gibi sorun nedir acaba?
 
Herhalde s220 nin bass çıkışı 4 Ω hoparlöre göre yapılmış. Sen 8 Ω bağlayınca güç yarı yarıya azalıyor. Yani senin 8 Ω luk bas hoparlörün fazla güçlü gelmesi değil sorun, tam tersi, o hoparlör s220 ün çıkışını yeterince yüklemiyor :D

4 Ω luk bas hoparlör bulman lazım.
 
Taydın hocam bilim adami olacak adamsın yav...
Peki ben bunu 4ohm mu 8ohm mu cikisi oldugunu nerden anlarım
 
Taydın hocam bilim adami olacak adamsın yav...
Peki ben bunu 4ohm mu 8ohm mu cikisi oldugunu nerden anlarım

Cihazın kendi bass hoparlörü 4 Ω olduğuna göre bass amfisi çıkışı 4 Ω dur.
 
Bi kaç değişiklik ile bunu 8ohm speaker için ayarlayabilirmiyim

Bu kolay bir değişiklik değil. 4 Ω çıkışlı bir amfinin 8 Ω hoparlöre aynı gücü vermesi için besleme voltajlarının yükselmesi gerekiyor. Bu da devre tasarımını değiştirmeden her zaman mümkün olmuyor.

İkinci bir seçenek araya bir uygunlaştırıcı trafo koymak, ama böyle trafolar Türkiye'de bulunabilir mi bilmiyorum. Tahminim kolay kolay bulunamaz, bulunursa da çok uçuk bir fiyatı olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,838
Mesajlar
99,573
Üyeler
2,479
Son üye
yiyehuoxing32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top