Eğer gömülü sistemlere ilgi duyuyorsan, iyi bir elektronik mühendisi olmaya bak. Sırf yazılım temelli birisinin, gömülü sistemlerde başarı göstermesi zor olur. Şu senaryoyu düşün: Çok iyi bir programcısın, algoritma, matematik, yazılım geliştirme araçlarını harika kullanıyorsun. Sana bir prototip kartı verdiler, sen de bir LED'i blink ettiren programı yazdın. Donanıma yükledin, ve LED yanıp sönmüyor. Bu noktada ya kendi yazdığın o basit programı sorgulayacaksın, yada hardware'de bir sorun olduğunu düşüneceksin. Hardware'ci gelecek, onunla vakit geçireceksiniz. Bekliyoruz ...
Parça değişecekse, elektronik laboratuvar teknisyenine kartı verdik. Bekliyoruz ...
Kart geldi, sorun hala devam ediyor. Hardware'ci gelecek, onunla vakit geçireceğiz. Bekliyoruz ...
Hardware'ci "şunu da değiştir" dedi. Teknisyene verdik. Bekliyoruz ...
Vaktinin çoğu beklemekle geçiyor. Yönetici geliyor, seni hep beklerken buluyor. Proje gecikiyor. Senin de her zaman ileri sürdüğün bahane aynı. Hardware'ciyi bekliyorum. Teknisyeni bekliyorum. Bir süre sonra şirket artık sana, bu sabrın karşılığında para vermekten sıkılacak ve seni gönderecek.
Ama eğer elektronik mühendisi olarak mezun olduysan ve gömülü sistemlerde çalışıyorsan, tamamen hardware işi yapan birisi kadar elektronik bilmesen de ona yakın bir bilgin olacak. Tamamen teknisyen kadar hızlı lehim yapamıyorsan da ona yakın hızda lehim yapabileceksin. Kimseyi beklemeyeceksin, çok sayıda senaryoyu çok daha kısa zamanda deneyeceksin, ilerleme katedeceksin. Projeler bitecek ve sen ücret artışı pazarlığı yaparken de göğsünü gere gere "ben şu kadar artış istiyorum" diyebileceksin.