Marlin de nozzle u tabla içinde tutmak?

hexsagon

Üye
Merhabalar iyi forumlar dilerim,
Kendime bir yazıcı yapıyorum ama bir yerde tıkandım nozzle bazı noktalarda tabla dışına çıkıyor extruder imi kendim tasarladım. O yüzden 70mm kadar bir ofset var.
1000019140.jpg

Marlin den bunu sınırlamaya çalıştım ama olmadı yapmak istediğim şey yazımın 0 konumundan başlaması değil de 10 konumundan başlaması bunu nasıl yapabilirim?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

Marlin'de nozul ile ilgili senin bahsettiğin bir offset ayarı yok. Offset olayı, eğer Z sıfırlama için bir sensör kullanıyorsan var. Bu durumda sensörün nozul ucuna göre bağıl X ve Y offsetini veriyorsun.

Tablanın boyutunu Configuration.h dosyasında bulunan aşağıdaki macrolar belirliyor

C++:
// The size of the printable area
#define X_BED_SIZE 140
#define Y_BED_SIZE 200

Genelde endstopların konumu, nozzle ucunu tam XY 0'a getirecek şekilde ayarlanır. Ama bunu yapamıyorsanız M206 ile koordinat sistemi kaydırılabiliyormuş.

Genelde endstopların konumu, nozzle ucunu tam XY 0'a getirecek şekilde ayarlanır. Ama bunu yapamıyorsanız M206 ile koordinat sistemi kaydırılabiliyormuş.

M206 yı start Gcodunda deneyeyim bi olmadı endstopu 10mm ileri alıcam cevabınız için teşekkür ederim

Forum istatistikleri

Konular
7,772
Üyeler
3,132
Son üye
furkanuzal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back