Dac'i 5v ile beslemiyoruz ki. 3.3v ile besliyoruz.Bunu daha önce @taydin abiyle konuşmuştuk bizim dac 5 volt ile besleyince 3.3 sinyalleri görmezden geliyordu.
Dac'i 5v ile beslemiyoruz ki. 3.3v ile besliyoruz.Bunu daha önce @taydin abiyle konuşmuştuk bizim dac 5 volt ile besleyince 3.3 sinyalleri görmezden geliyordu.
O zaman referansı 4.096 yapmak zarar verebilir diye düşünüyorum.Dac'i 5v ile beslemiyoruz ki. 3.3v ile besliyoruz.
Orasını bende bilmiyorum şuan.O zaman referansı 4.096 yapmak zarar verebilir diye düşünüyorum.
yanlış düşünüyor olabilirim
O zaman referansı 4.096 yapmak zarar verebilir diye düşünüyorum.
yanlış düşünüyor olabilirim
Abi picoya çok bağlandık.Aynen, doğru söylüyorsun. Benim de kafa hep 5 V arduino'ya göre gidiyor, herşeyi ona göre düşünüyorum.
DAC'ı 5 V ile beslersek 4.096 V referans mantıklı. Ama DAC'ı 3.3 V ile besliyorsak 4.096 V referans olmaz. 3 V gibi bir referans bakmak lazım.
Boşverin şu picoyı, arduino ile yapın
Abi burdan nasıl geri dönek ya. Arduinoya sığmayan kodların üstüne iki kat daha kod yazdık. Dac 5v ile besleyince ne oluyor ki?Aynen, doğru söylüyorsun. Benim de kafa hep 5 V arduino'ya göre gidiyor, herşeyi ona göre düşünüyorum.
DAC'ı 5 V ile beslersek 4.096 V referans mantıklı. Ama DAC'ı 3.3 V ile besliyorsak 4.096 V referans olmaz. 3 V gibi bir referans bakmak lazım.
Boşverin şu picoyı, arduino ile yapın
Benim 1liraya aldığım 4 kanallı lojik shifter kartı vardı bir saniye linkini bulayım.Olur. Araya open collector buffer atabilirsiniz. O zaman sevgili piconuz 3.3 V ile hayatına devam eder DAC'ı da 5 V ile beslersiniz.
16931 eklentisine bak
Bu LDAC pinini kullanmamız gerekiyor sanırım.
Datada verdiği örnekte herşey olup bittikten sonra bu LDAC'ı 0-1 yapıyor.
16933 eklentisine bak
HIGH LEVEL INPUT 2v dediği 1A'dan yapacağımız giriş değil mi?