MCU'yu Kablosuz Programlamak

Mesela karta DC 12v yolladigini varsay.

Lojik0 =+12v
Lojik1 =+12.5v

Yada DC hatta beslemeyi RF shock uzerinden ver. Shockun diger ucundan da AC sinyali bas. Karsi karta hem DC hem de AC sinyal gitmis olur.
peki bunu bir programlayıcıya nasıl anlatacağız?
Yani mcu kendi kendini programlayabilirse belki mümkün ama bunu bir uart köprüsü veya başka bir programlayıcıya nasıl anlatırız kuramadım kafamda
 
Şu devreyi düşün Ahmet:

1702213120927.png


Burada V1 Besleme voltajı (10V) R1 de yük (10 Ω)

Besleme voltajını, kaynağa iki tane seri bağlı 1 mH bobin üzerinden uyguluyoruz. İki bobinin arasındaki iletkeni de bir AC hat olarak kullanıyoruz. 2 Vpp, 100 kHz sinüs sinyali veriyorum sağdan, R4 üzerinde de 0.5 Vpp olarak sinüsü alıyorum. Yani genliği 4 te birine inmiş ve fazı kaymış olarak. Ama dikkat edersen, yük üzerinde hala neredeyse TAM olarak bir DC voltaj alıyoruz. Orada bizim sinüsün mutlaka izi olacak, ama çok düşük seviyede.
 
dc üzerindne haberleşme için uydu alıcılarında kullanılan diseqc protokolü incelenebilir. verici çok basit şekilde pulse aralıkları 22khz denk gelecek şekilde datayı dc voltajı 600mv oynatarak kodluyor. alıcı ise dc girişten bir tane 10nf ile geçirerek tek transistörle bu datayı kare dalgaya çevirip dekode ediyor. biz bu sistemi sürekli kullanıyoruz. milyonlarca uydu alıcısı yukarıdaki multiswitch cihazı ile bu şekilde haberleşiyor.
 
peki bunu bir programlayıcıya nasıl anlatacağız?
Yani mcu kendi kendini programlayabilirse belki mümkün ama bunu bir uart köprüsü veya başka bir programlayıcıya nasıl anlatırız kuramadım kafamda

Once 12 ve 12.5v sinyalleri TTL seviyeye indirecegiz. Bunu basit bir voltaj karsilastirici ile yapabilirsin. Mesela 12.25 voltun altini 0' ustunu ise 1 olarak algilatacaksin (tabiki minik bir de hysteresiz vereceksin).
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,958
Mesajlar
101,648
Üyeler
2,508
Son üye
NEPENTHE

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top