Malzeme- cihaz?bazılarını elden çıkarmaya karar verdim
Liste...
Malzeme- cihaz?bazılarını elden çıkarmaya karar verdim
Led ampullerde smd ledlerin kullanımı için kolaylık.SMD cımbız için benim aklıma gelen kullanım senaryosu, tamir yaparkern sökülmüş bir SMD komponenti (kapasitör, direnç, bobin) ölçmek. Onun dışında bir kullanım alanı aklıma gelmiyor.
T420D yi ince iş, 813 ü ayak altı olarak kullanacağım demişsin ama, T420D nin havyası 813 ün havyasından çok daha güçlü. Asıl T420D yi beygir gibi çalıştırıp diğerini ince işlerde kullanmak lazım
Bir de sana lehim sökme havyası da lazım olacak. Onların da dandikleri iyileri var. Dandiklerini alırsan sürekli uğraştırır, randıman alamazsın. Entegreyi sökmek için neredeyse lehim emme teli ile sökmek kadar uğraştırır. Farklı çapta uç çeşidi sunan bir cihaz almak lazım. Mesela Hakko FR410.
Farklı çapta uç çeşidi çok önemli lehim emmede. Bende lehim emme özelliği de olan JBC nin DMSE istasyonu var. Entegre sökerken, tam olarak o entegre bacağına uygun çapta uç seçmezsem hiç bir halta yaramıyor. Biraz lehim çekiyor ama entegre hala taş gibi yerinde lehimli. Ama uygun çapta uç ile bacakları emiyorum, son bacağı emince entegre tık diye kendi düşüyor aşağı
Yani lehim emmede iyi marka alman şart demiyorum. Farklı çapta uç çeşidi olan pompa alman lazım diyorum. Ama ne yazıkki genelde iyi markalarda var uç çeşidi ...
Hocam bende mobil kullanım için TS100 havya vardı. Bu tarz ürünlerin en büyük sorunu arkasına taktığınız kablo oluyor. Genelde ürün çok hafif olduğundan kablo ürüne göre ağır geliyor ve elinize gereksiz bir yük biniyor. Çok önermiyorum ama acil ayak altı iş için istasyon taşımak yerine el çantanızda bulundurulabilir.Birisi şunu seyredip ana fikrini bize söylesin
Quick 861DE modelini daha önce çalıştığım bir firmada kullandım hocam. O dönem için çok iyi bir makineydi. Kullanım olarak hızlı ısınıp çabuk soğuyordu. Ancak ben biraz daha güncel bir cihaz almak istiyorum. İleride en azından bir süre güncelleme derdim olmasın istiyorum.Listede multimetre yok yav En önemli aleti koymamışsın.
Liste başındaki Yihua 813 yerine ben olsam Quick 861DE veya onun muadili olan ve sadece sıcak hava olan bir sistem alırım. Zaten T420D alıyorsun, Yihua'nın havyasını ne yapacaksın?
Ancak ben biraz daha güncel bir cihaz almak istiyorum.
Geçen hafta 861dw ürünümü satıp 861 pro aldım. 861dw den memnundum ama 1300w olduğu için geçiş yaptım ancak cihazda yaptığım testlerde hiç memnun kalmadım ısınması falan fena değil, diğerleri kadar sesli değil deniyordu ama fark göremedim. Bunların haricinde fazladan dijital olması kullanışlı olmasını biraz aşıyor bana göre örneğin hava kolunu standdan kaldırdıktan sonra yazılımın tekrardan reset yapıp ısıtmaya öyle geçmesi sebebiyle, sesli komutun açıkken kendi kendine konuşması vs. yazılımsal sebeplerden dolayı hemen satmaya karar verip sattım ve daha oturmuş olan 861de yi sipariş ettim dün. Sonuç olarak ben ısıtsın soğusun normal işini yapsın bana yeter diye düz ve bilinen bir ürün aldım. Fazla detay ve ekstra kullanmayacağım şeye ihtiyacım yok. Cihazda sesli komut hazır ısı ayarları vs şeyler var. Henüz ürün çok yeni revize edildikçe çözülebilir şeyler ama yakın zamanda tercih etmeyeceğim, birkaç seneye tekrar ihtiyaç olursa 2. cihaz olarak alabilirim.Quick 861DE modelini daha önce çalıştığım bir firmada kullandım hocam. O dönem için çok iyi bir makineydi. Kullanım olarak hızlı ısınıp çabuk soğuyordu. Ancak ben biraz daha güncel bir cihaz almak istiyorum. İleride en azından bir süre güncelleme derdim olmasın istiyorum.