Metal su tesisatlarında kullanımı çok kolay bir sızdırmazlık alternatifi

taydin

Timur Aydın
Staff member
Bahçenin iki köşesine sulama hortumu için iki tane vana götürdüm. Dış mekan olduğu için metal boru kullandım. Boruların dişlerinde de sızdırmazlık sağlamak için ne keten nede teflon bant kullandım. Kullanımı çok daha kolay olan "5542 pipe sealant" kullandım.

Önce borunun dişini temizliyorsun. Bunun için ben Würth genel temizleme spreyi kullanıyorum. Sıkıyorsun, birkaç saniye içinde bütün kir ve yağı uzaklaştırıyor ve uçup gidiyor

1757856752356.png

Sonra da erkek dişin ucuna az miktar, birkaç damla 5542 damlatıyorsun

1757856630254.png

Sonra da elle boruyu sıkıyorsun ve en son istediğin konumda bırakıyorsun. Borunun, boru anahtar ile tam olarak sıkılmasına bile gerek yok. İstediğin açıya getirip bırakıyorsun, bir süre sonra kuruyor ve o pozisyonda sızdırmaz hale geliyor.

1757856953720.jpeg

DSC00937.JPG

DSC00938.JPG

DSC00939.JPG

5542 yi kompresörün hava tesisatında da aynı yöntemle kullandım. Hava için de tam sızdırmazlık sağlıyor.

Yalnız burada dikkat etmek lazım. 5542 pipe sealant olan ürünü almak lazım. Eğer yanlışlıkla "243 thread locker" olanı alırsanız, yerine sıkılmış fitting veya boruyu artık sökmek çok zor hale geliyor. Özellikle pirinç fitting'ler "243 thread locker" ile sabitlenirse, çoğunlukla parçalanılarak çıkarılabiliyor.

İyice bağa bahçeye sardın he. :katil2:
Darısı başıma.

Forum istatistikleri

Konular
8,272
Üyeler
3,287
Son üye
Leon74

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back