mixer devresi

2007 nin gönderisi. Linkler ölmüş. Sadece baskı devre linki var. O da çok kötü çizilmiş. Birisi yorum yapmış denedim çalışıyor diye. Ama bellide olmaz. Yapıp denemek lazım. TL072 çok pahalı bir entegre değil. 20-25tl ye toplanabilir bu sistem. Ama tek başına mikser bir işe yaramaz. Bunun önüne arkasına amfi ve preamfi de lazım.

Şeması olmayan bir devreye başlamamak lazım bence. Çalışırsa sorun yok ama birşey öğrenmezsin. Çalışmazsa sorunu giderme imkanı yok, ve gene birşey öğrenmezsin.

Şemasını buldum ve 1.mesaja ekledim.

Şema bir toplayıcı (ICa) ve hem buffering yapan hem de az bir kazanç sağlayan eviren yükselticiden (ICb) oluşuyor.

Standart opamp devrelerine alışık olanlar, eviren yükseltecin + girişinin şase yerine V[SUB]CC[/SUB] ye gitmesine şaşırabilir. Ama devre bu şekilde de çalışır. Girişte zaten DC blokaj kapasitörleri var. Referansın V[SUB]CC[/SUB] seçilmesinin tek farkı, sinyal yokken opamp çıkışlarında V[SUB]CC[/SUB] olacak. Ama hem çıkışta hem girişte DC bloke edildiği için bunun bir önemi yok.

Forum istatistikleri

Konular
7,950
Üyeler
3,177
Son üye
bassaran

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back