MKS Robin E3D v1.1 End Stop Problemi

hexsagon

Üye
Merhaba bir 3d yazıcı projesi üzerinde çalışıyorum elimde anakart olarak MKS Robin E3D var herşeyi taktım sıra endstoplara geldi ama elimdeki endstoplar 3 pinli anakat endstop girişleri ise 2 pinli

WhatsApp Image 2025-02-06 at 11.36.02.jpeg

WhatsApp Image 2025-02-06 at 11.36.02 (2).jpeg

WhatsApp Image 2025-02-06 at 11.36.01.jpeg

sadece sinyal ve gnd yi bağlayıp denedim ama klipper arayüzünde anakart yanıt vermeyi kesiyor yeniden başlatın diyor. Anakarttaki uçları ölçtüğümde 0.3V civarında bir voltaj var. Bu endstopu bu anakarta nasıl bağlayabilirim fikri olan var mı acaba? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.​

Muhtemelen kırmızı kablo Vcc getiriyor endstop modülüne böylece oradaki LED yanabiliyor. Anakarttaki konnektörden Vcc gelmediğine göre onu boş bırakacaksın, sadece siyah ve yeşili bağlayacaksın. Eğer sürpriz yapmadılarsa siyah GND, yeşil de endstop switch sinyalidir.

Bir de firmware'i derlerken ilgili pin için pull up tanımlaman lazım.

denedim hocam printer.cfg (klipper) den pull-up açtım ama anakart üzerinde bir değişiklik olmuyor. Anakartı değiştirmeyi planlıyorum arduino mega üzerinde ramps ile deneyeceğim. Gelişmeleri yazarım.

Ben bir mini CNC de SKR v1.3 kullanıyorum. Çok esnek ve çok yetenekli bir kart, tavsiye ederim.

hocam elimde ramps 1.4 vardı onu da klipper e firmware yüklememe rağmen tanıtamadım bir türlü algılamadı bütçem yok malesef elimdeki imkanlar ile yetinmek durumundayım. Akşam evdeki ender 3 pronun limit swichlerine bakacağım galiba onlar 2 pinli. cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,347
Üyeler
2,977
Son üye
ykurt52

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back