Karttan olan uzaklık hiç önemli değil, aynı şekilde gate driverdan olan uzaklıkta çok önemli değil, zira çok uzağa koyup oldukça düşük bir loop indüktansı elde etmen mümkün, bu konuda oldukça fazla application note bulabilirsin, o notlardakiler ile kendi layout un arasında bir karşılaştırma yapıp o açıdan bir sorun olup olmadığına sen karar verebilirsin, zira görmeden bizim yorum yapmamız doğru değil.
Mosfetin groundunu bir crocodil ile source a bağlaman bu tür ölçümlerde sıkıntı yaratabilir, bu yüzden genellikle ground spring ile ölçmek önerilir(google görsellerde ground spring diye aratıp bulabilirsin, başkasına ait bir görseli burada paylaşmak çok doğru olmayabilir).
GS olarak 14V kullanıyor isen sanki scope da bir miktar kayıklık var gibi duruyor(settle olduğunda 1.5 kutucuktan fazla neredeyse 2 kutucuğa settle olmuş) ama önemli mi bilemedim zira 10X probe üstünden bağlanmış, hatayı dert etmeyebilirdim. Yalnız şu anda sanki 19.7V a kadar overshootun var gibi duruyor bunu dert edebilirsin.(ama bu kayıklıkla beraber)
@Endorfin35+ in söylediği doğru, bu yaşadığın olaya ringing deniyor, parazit olarak çevrilmiş olma ihtimali var o yüzden bir yorum yapmamıştım ama gate direncini arttırmak gerçekten iyileştirme sağlayan faktörlerden biri ancak bunun switching loss üzerinde de etkisi olacak anahtarlamalı bir iş yapıyorsan. DS arasındaki etkisi eğer rahatsız edici değilse, yayılım açısından bir derdin yoksa genellikle ringing kabul edilebilir bir ölçüye getirilip bırakılır zira her türlü olur(belki gözlemleyemezsin ya da çok azdır yok sayarsın), ancak DS arasında snubber koyularak bastırılabileceği gibi GS arasında da benzer uygulamalar yapılabiliyor.
Ben olsam ölçüm methodumu biraz değiştirir tekrar ölçerdim, hala sıkıntı var ise loss olarak izin veriyorsa sistem R yi arttırırdım aksi halde sanırım donanımı biraz incelemen gerekecek. Kolay gelsin