Mutfak evye su sızıntısı tamiri

taydin

Timur Aydın
Staff member
Uzun zamandır mutfak evyesinin kenarlarından aşağı su sızıyor. Bugün soruna el attım. Evyeyi sökünce, granitin yanlış kesildiğini ve evyenin her taraftan sadece 4 - 5 mm lik bir kısmının granitin üzerine oturduğunu gördüm. Oturan kısımlardaki silikon da tamamen gitmiş zaten.

Granitin kesim yerlerini elmas kesici disk ile taşladım, bütün kir ve artıklar uzaklaştı. Sonra da granit yapıştırıcı ile kesim kenarlarına köprüler yaptım. Üste bir cetvel dayadım ve cetvele spatula ile cetvele doğru sıvazladım granit yapıştırıcıyı. Neyseki birkaç dakikada donuyor. Biraz sertleşmeye başlayınca cetveli ayırdım ve köprüler kaldı. Kurusun, yarın tekrar silikonlayacağım.

IMG_20260424_174550.jpg

Bu granit yapıştırıcı da aslında kaportacıların kullandığı macundan bir farkı yok gibi duruyor. Kokusu aynı koku. Tek pis tarafı, çok fena yapışıyor spatulalara. Sonradan temizlemek de çok zor oluyor. Mecbur aleti masaya mengene ile bağlıyorum, sonra da 230 mm lik taş motoruna çok kalın telli disk fırça takıp onunla temizliyorum. Var mı bunun bir kolayı?

DSC01041.JPG

Pürmüzle kabarana kadar ısı uygula abi. Sonra maket bıçağı ile kazı.

Sertleştiricisi küçük kavanozda ya da tüpte krem gibi bir şeyse poliesterdir.
Ucuzlatmak ve kıvam vermek için mermer tozu hatta kuvars tozu kullanılır .
İş görür ama aklınızda olsun epoxi daha sağlam tutar.
Kıvam için toz kullanabilirsiniz ama ideali aerosil dir oyun macunu gibi yapabilirsiniz.
Sızdırmazlık işlerinde silikon dan çok daha iyidir ömrü kıyaslanmayacak kadar uzundur silikon ne kadar iyi uygulansada hikayedir.
Mutfak işlerinde asitli temizleyiciler ve ya çamaşır suyu gibi şeyler silikonu öper.
Epoxi çok daha dayanıklıdır daha iyi tutunur.

Temizliği için türüne göre epoksi ve ya poliester tineri kullanabilirsiniz inceltmek içinde temizlik içinde..

Hibrit yapıştıcı !!!

Son düzenleme:
Evyede kelepçeler vardı, hepsini söktüm. Erişim sorunu yaratıyor, su kaçırma konusunda da hiçbir faydası olmamış.

Evyeyi yerleştirdim, maskeleme bandı döndüm, sonra da Pattex şeffaf silikon ile yapıştırdım. Maskeleme bandı ile fazlalık silikonları aldım ve ıslak mendil ile sildim. Gece kurudu. Şu anda test ettim, kaçak yok gibi duruyor.

Forum istatistikleri

Konular
9,107
Üyeler
3,691
Son üye
Imagohan

Son kaynaklar

Back