N11'deki 30 euro sınırını aşan yurtdışı spiarişler.

KKTC değildir. Emin misiniz? Rum kesimi olmasın?
tam adres girip bakmadım. ama kktc türk kısmına fedex-dhl kargo götürmüyor mu, binlerce yabancı ürün var hepsi türkiye üzerinden mi gidiyor ? bunu sanmıyorum çünkü araçlar çok daha ucuz gümrük vergisinden dolayı ve sağdan direksiyon. alkol de çok daha ucuz gene vergiden dolayı. demek ki kendine ait bir gümrük ve vergi sistemi var.

Alkol ve tutun urunlerini kargo ile getiremezsiniz. Yolcu beraberinde ise kota var.

Kayindraderim KKTC'de yasiyor. Cinden bir sey getirtemiyoruz diyordu.

KKTC, diger ulkelerin buyuk kismi tarafindan taninmadigi icin bu ulkeye bir seyler getirmek diplomatik krize neden olur. Ulkeden cikacaklar da sadece taniyan ulkelere baglidir. Fakat Kibristan Turkiye'ye urun getirmek de muhtemelen gumruge tabiidir.

Buhün aliekspress te surf yaparken site beni farklı bir ülkeden zannetti. İlk olarak bana bir ürün için 285TL fiyat gösterdi, Ürünü almak isterken site sayfası under maintenance durumunda gösterildi. Sonra tekrardan sayfayı yükleyince fiyat birden 400TL ye vardı. Bu nasıl olur? Aradaki fark hatadan mı kaynaklanıyor yoksa aracı birine verilen gönderi bazlı para? Teorimi kanıtlamak için 1127 TL değerinde mal almadan önce kendimi ABŞ de oturduğum gibi gösterdim. dolara çevirilen 1127 TLlik fiyat - 28 USD oldu.
İnternet bunun 997.459 TL ye denk geldiğini söylüyor. Yani 115-130 TL bandinda fark var. Bu parayı kim cebine atıyor merak ediyorum.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,264
Üyeler
2,931
Son üye
kadirCN

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back