Nintendo tabancasının çalışma mantığı

taydin

Timur Aydın
Staff member
Tek bir tabanca tetiği kullanan, başka da hiçbir özel donanım gerektirmeden piyasadaki bütün televizyonlar ile çalışan Nintendo tabanca sistemi. Menü seçimi de tabanca ile yapılıyordu, oyunun kendisi de tabanca ile oynanıyordu.

bir mercekle odaklayıp crt tüpün ışınını takip ediyordu bunlar. benzer bir projeyi yıllar önce (1995 olabilir) C64 ile lightpen olarak yapmıştım. c64'ün ekran chipinin içinde ayrı bir giriş vardı ve buradan sinyal aldığında ekrandaki pixelin pozisyonunu bir registere donanımsal olarak gidip yazıyordu.

bir mercekle odaklayıp crt tüpün ışınını takip ediyordu bunlar. benzer bir projeyi yıllar önce (1995 olabilir) C64 ile lightpen olarak yapmıştım. c64'ün ekran chipinin içinde ayrı bir giriş vardı ve buradan sinyal aldığında ekrandaki pixelin pozisyonunu bir registere donanımsal olarak gidip yazıyordu.

Hocam yaslar yakin olmali , amiga'da lightpen yapmistim ama randimanli olmamisti , o zaman hayal ipad ele gercek asetat uzerine yapilan cizimi bilgisayar'a aktarmak :)

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back