frekans50
⁹⁸⁷⁶⁵⁴³²¹⁰
- Katılım
- 8 Ekim 2022
- Mesajlar
- 1,078
Gıda saklamak için paket içerisinden ayrı bir madde çıkıyor. Bazısı nem alıcı bazısı oksijen alıcıdır.
Böyle bir madde kullanmadan, kavanoz için oksijen alıcı yapmak istersek pamuk vb tutuşturalım. Kapağı sıkıca kapatalım. Bir süre sonra oksijen tükenecek alev sönecektir.
Bu yöntemi kullanan tekrar kullanılabilir stabil bir mekanizma nasıl yapılır? Kavanoz içine çakmak gazı doldurmak sonra yakmak olabilir tabi.
Başka ilginç önerileriniz nelerdir?
Oksijen emiciler, gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bir teknolojidir. Gıda ambalajlama sürecinde kullanılan ve ambalaj içindeki oksijeni emerek %0,1 gibi oldukça az bir oranın altına indirir. Böylelikle oksidasyon reaksiyonlarını azaltarak gıdanın tazeliğini ve kalitesini korur.
Böyle bir madde kullanmadan, kavanoz için oksijen alıcı yapmak istersek pamuk vb tutuşturalım. Kapağı sıkıca kapatalım. Bir süre sonra oksijen tükenecek alev sönecektir.
Bu yöntemi kullanan tekrar kullanılabilir stabil bir mekanizma nasıl yapılır? Kavanoz içine çakmak gazı doldurmak sonra yakmak olabilir tabi.
Başka ilginç önerileriniz nelerdir?
Son düzenleme: