Okullarda aile katılımı

Sercan

--
Biliyorum yersiz ama sosyal medya kullanan biri olmadığım için bunu bir şekilde duyurmak ve içimi buraya dökmek istedim.

Bilmeyenler için Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) aile katılımı, çocukların eğitimi ve gelişimine katkıda bulunmak amacıyla ailelerin eğitim süreçlerine dahil edilmesi ve iş birliği yapmasıymış.

Anaokulunda okuyan çocuklar için, velinin sınıfa gelip resim, okuma, oyun vb. bir etkinlik gerçekleştirdiği, yani yaklaşık 40 dakika sınıfta bulunduğu bir etkinlik.

Bugün, Aile Katılımı kapsamında ben de katıldım. Kızım, orada bulunmamdan çok mutlu oldu.

Sınıfta böyle bir çocuk olmadığını araştırdım ama kızım her ne kadar mutlu olmuş olsa da, öksüz, yetim ya da anne-babası ayrı olan çocuklar için bunun ne kadar acı verici olabileceğini düşündüm.

Araştırmalar yapılmış, aile katılırsa daha iyi olurmuş falan filan fakat bu uygulamayı başlatanları, ailevi sorunları olan çocukları düşünmeden hareket ettikleri için kınıyorum!

Bana daha çok Cem Yılmaz'ın hesaplayan adamlar esprisi gibi geldi; şimdi burada 30 tane çocuk var, her gün bir veliyi burada çalıştırsak :).

Şaka bir yana, Amerikan film/dizilerinde buna benzer (babanın gelip işi hakkında konuştuğu) sahnelerde ben de aynı şeyi düşünürüm; babası olmayabilir ya da işi olmayabilir, vs. Çocukların ya da genel olarak insanların ruh halini hiç düşünmüyorlar. Geçen haftalarda bir öğretmenin çocukları çektiği video vardı, herkesin evden yiyecek bir şeyler getirdiği. Benim okul zamanından hatırladığım diğer bir olay da, durumu iyi olmayan ailelerin çocukları için giyecek yardımı yapılmasıyla ilgili, gidip bunu dersin ortasında arkadaşı çağırıp yapmazsın, her şeyin bir zamanı/usülü var.

Forum istatistikleri

Konular
7,740
Üyeler
3,124
Son üye
adnancoskun

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Back